5 litre atık yağ getirene bir

5 litre atık yağ getirene bir litre yemeklik yağ hediye -Burhaniye Belediyesi, atık yağların toplanması için başlattığı kampanyaya katılanlara yemeklik yağ hediye edecek


BALIKESİR (A.A) - Burhaniye Belediyesi, bitkisel atık yağların etkin şekilde toplanması amacıyla başlattığı kampanya kapsamında 5 litre atık yağ getirene, 1 litre yemeklik yağ hediye edecek.
     Atık yağların toplanması için yetkili firmayla sözleşme imzalayan Burhaniye Belediyesi, atık yağların toplanarak, geri dönüşüme kazandırılmasını amaçlıyor.
     Bitkisel Atık Yağ Toplama ve Geri Kazanım Firmasıyla yapılan sözleşme kapsamında, atık yağlar evlerden toplanacak. Kampanyaya destek verenler, oluşturulan Alo Atık hattının, 412 64 50 veya 444 28 45 numaraları telefonunu arayarak, yetkililere bilgi verdiğinde, atık yağlar geri dönüşüm için evlerden alınacak.
     Belediye, projeye destek için de 5 litre atık yağ getirene, 1 litre yemeklik yağ verecek.
     Burhaniye Belediyesi Zabıta Müdürü Yüksel Yüce, yaptığı açıklamada, atık yağların kanalizasyon hatlarının tıkanmasına neden olduğunu, arıtma tesisinin işletme maliyetini artırdığını belirterek, çevre ve insan sağlığına zarar veren bitkisel yağların toplanması ve bunların geri dönüşümünü sağlamak amacıyla çalışma başlattıklarını söyledi. Yüce, şöyle dedi:
     Belediyemiz sınırları içinde evlerden bitkisel atık yağlar toplanarak, çevre koruması hakkında önemli bir adım atılacak. Bir süre kızartma işleminde kullanılan bitkisel yağ, fiziksel ve kimyasal özelliklerini kaybederek atık yağ haline gelir. Özelliğini defalarca kullanımdan dolayı yitirmiş yağlar, insan sağlığı üzerinde kanserojen etkiye sahiptir. Ayrıca çevre açısından evsel atık ve su kirliliğinin yüzde 25 oranında kaynağını, kullanılmış bitkisel ve hayvansal yağlar oluşturmaktadır. Kanalizasyona dökülen yağlar atık su arıtma tesislerine zarar verir ve işletme maliyetini artırır. Evsel atık su içinde bulunan yağları, biyolojik olarak arıtmak mümkün değildir. Bundan dolayı yapılan bu kampanyayla çevre kirliğinin önüne geçilecek ve bakıldığında maddi anlamda da katkı sağlayacak bir proje.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber 5 litre atık yağ getirene bir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER