Nazilliden kısa kısa

Nazilliden kısa kısa -Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu proje ekibi eğitim için gittikleri İsveç ve Letonyadan döndü


AYDIN (A.A) - Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu proje ekibi, eğitim için gittiği İsveç ve Letonyadan döndü.
     Aydın Teknik Elemanlar Derneğinin (AYTED) yürüttüğü, AB Leonardo da Vinci hibe destekli "Nehir Havza Yönetimi ile Su Kapasitesinin Artırılması Projesi" kapsamında İsveç ve Letonyada uygulama eğitimine katılan 30 kursiyer, Nazilliye döndü.
     AYTED Genel Sekreteri ve Proje Yöneticilerinden Eyüp Taytan, Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu, Aydın İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürlüğü, Büyük Menderes Çevre Koruma Birliği, Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve diğer kurum ve kuruluş çalışanlarından oluşan katılımcıların 2 hafta süreyle eğitime katıldığını bildirdi. Taytan, İsveç ve Letonyadaki çalışmalarda önemli deneyimler edindiklerini belirterek, "Ülkemizin havza yönetimi konusunda güçlü ve zayıf yönlerini irdeleme fırsatı bulduk. AB Su Çerçeve Direktifinin Ülkemizde de uygulanmasında, özellikle Büyük Menderes Havzasında, bundan sonraki süreçte neler yapılabileceği konusunda tecrübeler edindik. Suyun koruma-kullanma dengesi gözetilerek, sürdürülebilir ve entegre bir şekilde yönetimi için, AB mevzuatı ile Ülkemiz mevzuatının uyumlaştırması önemli ama yeterli değil" diye konuştu.
     Taytan, ülkelerarası işbirliğinin önemine vurgu yaparak bu faaliyetlerin sürdürülmesi temennisinde bulundu.
    
     -Devlet Hastanesinde yangın tatbikatı-
    
     Nazilli Devlet Hastanesinde, personeli bilgilendirici yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.
     Nazilli Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından gerçekleştirilen tatbikatta, hastane personeline yangına müdahale, hasta tahliyesi konuları uygulamalı olarak gösterildi.
     Tatbikata, sağlık personelinin tamamının katıldı.
    
     Muhabir: Bahattin Albayrak / Suat Deniz
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Nazilliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER