Necip Fazıl Kısakürek ölüm yıl dönümünde

Necip Fazıl Kısakürek ölüm yıl dönümünde anıldı


BURSA (A.A) - Türk edebiyatının usta kalemlerinden Necip Fazıl Kısakürek, ölümünün 29. yılında Mustafakemalpaşa Belediyesinin düzenlediği bir programla anıldı.
     Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonundaki Necip Fazıl Kısaküreki Anma Gecesinde, Üstadın şair, hatip, hikayeci, tiyatro yazarı, gazeteci ve tarihçi olarak Türk edebiyatı ve düşünce hayatına bıraktığı derin etkilerin bugün de sürdüğünü söyledi.
     Üstadı her zamankinden daha çok anlama ihtiyacı içinde olduğumuzu belirten Kurtulan, Bugünlerin mayasında Necip Fazılın imzası var. Onun bıraktığı entelektüel miras, uygarlığın sanatta, edebiyatta, düşüncede en güçlü sözcüsü olmaya devam edecek dedi.
     Necip Fazıl Kısakürekin hayatından kesitlerin sunulduğu programda, Kısakürekin Sakarya Türküsü, Anneciğim ve Zindandan Mehmede Mektup adlı şiirleri seslendirildi.
     Necip Fazılın Reis Bey adlı piyesinden bir bölümün gösterildiği anma gecesinde, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenlere plaket verildi.
     Programa, Kaymakam Kazım Karabulut, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
     (HİB-HLK)
<< Önceki Haber Necip Fazıl Kısakürek ölüm yıl dönümünde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER