Necmettin Erbakan Üniversitesinde karaciğer ve böbrek

Necmettin Erbakan Üniversitesinde karaciğer ve böbrek nakli -Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakil Merkezinde mantar zehirlenmesi sonucu karaciğerini kaybeden bir hastaya karaciğer, bir başka hastaya ise babasının verdiği böbrek nak


KONYA (A.A) - Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde, mantar zehirlenmesi sonucu karaciğerini kaybeden bir hastaya karaciğer, bir başka hastaya ise babasının verdiği böbrek nakledildi.
     Meram Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şakir Tavlı, hastanede düzenlenen basın toplantısında, başarılı bir şekilde karaciğer ve böbrek nakli gerçekleştirdiklerini, karaciğer naklinin kadavradan yapıldığını söyledi.
     Son günlerde karaciğer hastalıklarında görülen mantardan zehirlenme olaylarına da dikkati çeken Tavlı, karaciğer nakli yapılan kişinin de yediği mantardan zehirlenerek kendilerine müracaat ettiğini belirtti.
     Tavlı, Konyanın Hüyük ilçesinde yaşayan ve mantardan zehirlenen 48 yaşındaki Süleyman Esere, karaciğer yetmezliği tablosunun gelişmesi sonucu, Mersinde trafik kazasında beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin karaciğerini naklettiklerini dile getirdi.
     Hastanın durumunun iyiye gittiğini vurgulayan Tavlı, böbrek yetmezliği hastası 32 yaşındaki Dilek Yamana ise 56 yaşındaki babası Hilmi Yamanın böbreğini naklettiklerini kaydetti.
     Kızına böbreğini veren 56 yaşındaki Hilmi Yaman, kızını yeni bir hayata kavuşturduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, organ nakli konusunda vatandaşlara duyarlı olmaları çağrısında bulundu.
     Dilek Yaman ise kendisini sağlığına kavuşturan babasına teşekkür ederek, 7 yıldır bekliyordum. Sürekli tansiyonum düşüyordu, eve geldiğimde hiçbir şey yapmak istemiyordum dedi.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat / Murat Aslan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Necmettin Erbakan Üniversitesinde karaciğer ve böbrek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER