Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Akgün,

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Akgün, MÜSİAD Konya Şubesinin konuğu oldu


KONYA (A.A) - Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Akgün, MÜSİAD Konya Şubesinin haftalık toplantısına konuk oldu.
     Amerikan seçimleri ve Filistin de yaşanan son gelişmelerin konuşulduğu toplantıya ilgi yoğun oldu.
     Konferansın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şubesi Cuma Toplantıları Komisyon Başkanı Lokman Koyuncuoğlu, cuma toplantılarında dünya gündeminin en önemli maddeleri olan Amerikan seçimleri ve Filistin de yaşananları ele aldıklarını belirtti.
     Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Akgün de Amerika anayasasını yapanların kamuoyunun algılarının sisteme yansıması için iki yılda bir seçim yaptıklarını söyledi.
     Akgün, siyasi organların yapılarına bakıldığında, azınlıklar ve ekonomik olarak düşük işçi sınıfı sosyal demokratlara oy verdiğini ifade ederek, Ekonomi politikalara baktığınızda cumhuriyetçi parti daha çok sermayeyi koruyan bir çizgi çiziyor, dış politikada daha sertlik yanlısı politika izliyor. Demokratlara baktığınızda fırsat eşitliğinin arttırılması noktasında alt gelirin çıkarlarını koruyucu politikaya önem veriyor dedi.
     Gazze olaylarının ABD seçimlerinden bağımsız olmadığını dile getiren Akgün, şunları kaydetti:
     İsrail dış politikasının özü şiddete ve gerginliğe dayanıyor. Çevre ülkelerin tarafından kuşatıldığını düşündüğü için kendi gücünü göstermek için saldırı yapar. Amerikanın dikkatinin Ortadoğudan, Uzakdoğuya kaydırması Avrupayı ve İsraili rahatsız ediyor. Onun için ABD seçimlerinden ertesi günü bu savaşın başlaması ile siz Ortadoğudan vazgeçemezsiniz benim güvenliğimi dikkate almalısınız mesajı veriyorlar.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Akgün, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER