Nemrutta turizm sezonu açıldı

Nemrutta turizm sezonu açıldı -Adıyaman Valisi Demirtaş: -"İnşallah bu sene turist saysında çok ciddi anlamda artış olacağına inanıyorum" (Fotoğraflı - Görüntülü)


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanın Kahta ilçesinde bulunan Nemrut Dağında turizm sezonu açıldı.
     Sezonun açılması dolayısıyla Nemrut Dağında düzenlenen törende, ziyarete gelen turistler davul zurna ve karanfillerle karşılandı.
     Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin çok verimli bir dönemde olduğunu, geleceğe yönelik çok fazla umutları bulunduğunu söyledi.
     Turizm Haftasının hayırlı olmasını dileyen Demirtaş, şunları kaydetti:
     "İnşallah bu sene turist saysında çok ciddi anlamda artış olacağına inanıyorum. Memleketimiz çok verimli bir dönemin içerisinde. Bu gelişmelerin turizme de katkısı olacağına inanıyorum. Nemrut Dağı ile Adıyamanın 200 tane tarihi mekanı var. Bu tarihi yerleri kesinlikle tanıtmamız lazım. Diğer taraftan da Nemrutu hem Türkiyeye hem de dünyaya tanıtacağız. Herkesi Adıyamana ve Nemruta davet ediyorum."
     Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci ise 15-22 Nisanda kutlanan Turizm Haftası kapsamında Nemrut Dağında turizm sezonununu açmayı uygun gördüklerini anlattı.
     Amaçlarının bütün dünyaya Nemrutta turizm sezonunun açıldığını duyurmak olduğunu dile getiren Ekinci, bunu da farklı dillerde çağrıda bulunarak yaptıklarını aktardı.
     Ekinci, Türkçe, Kürtçe ve İngilizce "Nemrutta turizm sezonu açıldı" dedi.
     Nemrut Dağı, devasa heykel ve metrelerce uzunluktaki kitabeleriyle, güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yerlerden biri olarak kabul ediliyor.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Hakan Furkan / Ömer Fansa
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Nemrutta turizm sezonu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER