Nesibovadan, Rektör Kibara ziyaret

Nesibovadan, Rektör Kibara ziyaret -Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Nesibova, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Kibarı ziyaret etti


ADANA (A.A) - Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibarı ziyaret etti.
     Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, Adana-Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yakup Bulut, ÇÜ Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Prof. Cihangir Novruzov, Prof. Dr. Ağıhan Sarıyev, Yrd. Doç. Dr. Toğrul Nağıyev ve Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz hazır bulundu.
     Rektör Kibara görevinde başarılar dileyen Doç. Dr. Necibe Nesibova, Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı Mısır Merdanovun tebrik mektubunu da Kibara takdim etti.
     Azerbaycanın bağımsızlığını kazandığı ilk gününden bu yana Kardeş Devlet Türkiyenin her alanda yanlarında olduğunu belirten Nesibova, Özellikle eğitim alanında Türkiyeden çok büyük bir destek alıyoruz. Çukurova Üniversitesi de bu desteğin en önemli parçalarından birisini oluşturuyor dedi.
     ÇÜdeki Azeri öğrencilerin sayılarının artmasını arzuladıklarını ifade eden Nesibova, Bu öğrenciler sizinle bizim ortak evlatlarımız. Eğitim alanında Çukurova Üniversitesinin eğitim kalitesinin farkındayız. Çukurova Üniversitesinden mezun olan öğrencilerimiz Azerbaycana döndüklerinde çok başarılı işlere imza atıyor ve marka oluyorlar. Bu yüzden üniversitedeki öğrenci sayısının artmasını istiyoruz diye konuştu.
     Rektör Kibar da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye-Azerbaycan halkları arasındaki kardeşlik ve tarihsel bağların önemine dikkat çekti.
     ÇÜ olarak Azerbaycanla, bilimsel faaliyet, öğrenci değişim programları gibi birçok konuda ilişkilerin artarak devam edeceğini kaydeden Kibar, Dost ve kardeş ülke Azerbaycanın her zaman yanındayız dedi.
     Verdikleri bu önemin en büyük yansıması olarak, Çukurova Üniversitesi Senatosundan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyeve fahri doktora unvanı vermek üzere bir karar çıkardıklarını dile getiren Kibar, Bu kararla Azerbaycanın Çukurova Üniversitesi olarak önemini bir kez daha göstermek istiyoruz. Amacımız Sayın Cumhurbaşkanına fahri doktora unvanını Çukurova Üniversitesinde törenle takdim etmekti, ancak Sayın İlham Aliyevin yoğunluğundan dolayı bu mümkün gözükmüyor. Bizde sayın Cumhurbaşkanına fahri doktora unvanını Aralık ayı içerisinde Azerbaycanda törenle takdim etmeyi düşünüyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Nesibovadan, Rektör Kibara ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER