NEÜye Merkezi Araştırma Laboratuvarı kurulacak

NEÜye Merkezi Araştırma Laboratuvarı kurulacak


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, NEÜnün fiziki yapılanmasında olmazsa olmazların başında gelen Modern Merkezi Araştırma Laboratuvarının yapımına bu sene başlanacağını söyledi.
     Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, 2007 yılında kurulan ve kuruluş aşamasından sonra hızlı bir yapılanma süreci içerisine giren NEÜde, yeni binaların yapılması, modern derslik ve sosyal alanların oluşturulmasına yönelik çalışmalara büyük önem verdiklerini ve bunların yanı sıra en fazla önemsediği konuların başında da laboratuvar altyapısının geliştirilmesi olduğunu belirtti.
     NEÜde gerek akademik personelin gerek öğrencilerin rahatlıkla kullanılabilecekleri, modern cihazlarla donatılmış laboratuvarlar oluşturulmaya başlandığını ve son olarak Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde fizik, kimya, biyoloji ve arkeoloji bölümü için 19 laboratuvar kurularak hizmete açtıklarını kaydeden Kılıç, söz konusu oluşturulan bu laboratuvarların cihaz ve ekipmanlarının da bütçeden karşılandığı gibi öğretim üyelerinin hazırladıkları projeler kapsamında temin edildiğini, NEÜ Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) birimi tarafından desteklenen projelerde de özellikle alt yapı oluşturmaya yönelik teklif edilen tüm projelerin desteklenmekte olduğunu vurguladı.
     Ayrıca NEÜ Fen Bilimleri alanında görev yapan öğretim üyeleriyle Merkezi Laboratuvar Bilgilendirme Toplantısında da bir araya gelen Kılıç, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından 4 milyon TL ile desteklenen ve altyapı projesi kapsamında Nevşehir Üniversitesine yapılacak olan modern Merkezi Araştırma Laboratuvarı ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.
     Kılıç, yapılan toplantıda NEÜye kazandırılacak olan binanın 3 milyon 217 bin TL bedelle ihale edildiğini ve inşasına ise Ağustos ayında sözleşme imzalanmasını takip eden günlerde başlanacağını ve 2013 yılında bitirilmesinin planlandığı belirtti.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber NEÜye Merkezi Araştırma Laboratuvarı kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER