Nevruz Bayramı

Nevruz Bayramı -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Türk dünyasında kutlanan Nevruz Bayramı, barışın, birlik ve beraberliğin sembolüdür


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Türk dünyasında kutlanan Nevruz Bayramının barışın, birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu bildirdi.
     Güzelbey, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Nevruzun toprak altındaki canlıların uykudan uyanışı, dirilişi, canlıların bahara merhaba dedikleri gün olduğunu belirtti.
     Nevruz Bayramının farklı coğrafyalarda dahi olsa tüm Türk dünyasını birbirine bağlayan bir gelenek olduğunu vurgulayan Güzelbey, mesajında şunları kaydetti:
     Türk dünyasında kutlanan Nevruz Bayramı, barışın, birlik ve beraberliğin sembolüdür. Atalarımızdan miras kalan kültürün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından da Nevruz çok büyük bir önem taşımaktadır.
     Güzelbey, tarih boyunca Anadoluda çeşitli adlarla kutlanan Nevruzun, bahar ve bereketi, yeni yıl ve yılın başlangıcını çağrıştırdığına işaret etti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER