Nevşehirde Kent Ekonomileri Formu düzenlenecek

Nevşehirde Kent Ekonomileri Formu düzenlenecek


NEVŞEHİR (A.A) - AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından Kent Ekonomileri Formu toplantısı düzenlenecek.
     AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde başlatılan Kent Ekonomileri Forumu istişare toplantısının Nevşehir ayağı, Erciyes Üniversitesi ve Nevşehir Üniversitesi işbirliğinde Yrd. Doç. Dr. Ahmet Haskösenin moderatörlüğünde 18 Mayıs Cumartesi günü saat 10.30da Dedeman Otelde başlayacak.
     AK Parti Nevşehir İl Başkanı Kazım Sunar, Türkiyede hali hazırda devam eden ekonomik istikrarın devamı açısından, buna paralel olarak kentlerin ekonomilerindeki başarılarının da artırılması gerektiğine dikkat çekerek, içinde bulunduğumuz yüzyılın rekabet yüzyılı olduğunu belirtti.
     Bu rekabetin temelinde kent ekonomileri oluşturduğunu ifade eden Sunar şunları kaydetti:
     Bilindiği gibi içinde bulunduğumuz yüzyıl rekabet yüzyılıdır. Bu rekabetin temelini de kent ekonomileri oluşturmaktadır. Her kent kendi öz yeteneklerini keşfederek, mukayeseli üstünlüklerine dayanan, sürdürülebilir bir kalkınma stratejisiyle diğer kentlerden farkını ortaya koymak durumundadır. Bu anlayışla -Kent Ekonomileri Formu, Türkiyede kendi yerel potansiyelinden beslenen Marka ve Yıldız Kentler oluşturmayı hedeflemektedir. Bunun için Türkiye genelinde 81 il, birbirinden farklı projeler geliştirerek, her biri kendi markasını oluşturacak. Sunulacak ve desteklenecek projelerle, ilimizin ekonomik ve sosyo-kültürel yapısına katkı sağlanmış olacaktır. Kent Ekonomileri Formu Nevşehirin marka şehir olma yolunda atılacak önemli bir adımını teşkil edecektir. Nevşehirlilik bilinci ve sorumluluğu ile iş dünyamızın formumuza katılımını, kentimize dair vizyoner projelerin oluşumunda tecrübe ve bilgi birikimleriyle kentimizin geleceğine katkıda bulunmalarını bekliyoruz.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Nevşehirde Kent Ekonomileri Formu düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER