Nevşehirde bir köy karantina altına alındı

Nevşehirde bir köy karantina altına alındı -Yüksekli köyünde bir tilkinin ısırdığı ineğin kuduz olduğunun tespit edilmesi üzerine, köy karantinaya alındı


NEVŞEHİR (A.A) - Gülşehir ilçesine bağlı Yüksekli köyünde tilkinin ısırdığı ineğin kuduz olduğunun tespit edilmesi üzerine, köy karantina altına alındı.
     Yüksekli köyünde, tilkinin ısırdığı ineğinin kuduz olduğundan şüphelenen bir köylünün 30 Kasımda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bildirmesi üzerine, inceleme yapıldı. İncelemede, ineğin kuduz olduğu tespit edildi.
     Gülşehir Kaymakamı Abdullah Özadalı başkanlığında oluşturulan kurul, köyde kuduz karantinası ilan ederek köye hayvan giriş ve çıkışını durdurdu. Kuduz olan inek ise kesildikten sonra kazılan bir kuyuya kireçlenerek gömüldü.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, yaptığı açıklamada, 30 Kasımda olaydan haberdar olduklarını ve şüphelenilen hayvanın incelendiğini, hastalığın pozitif çıkması üzerine ahır ve köyün karantinaya alındığını söyledi.
     Yılmaz, tedbirlerin itinalı bir şekilde yürütülmesi ile hastalığı bertaraf edeceklerini, köydeki yaklaşık 200 büyükbaş hayvan ile kedi, köpek ve eşeklerin aşılandığını ifade ederek, küçükbaş hayvanların da aşılanacağını ve toplam bin 500 hayvanın aşılanacağını bildirdi.
     Sürecin devam ettiğini ve köylülere bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini dile getiren Yılmaz, Köylü kardeşlerimizin bizim söylediklerimize dikkat etmesi ile bizim tedbirlerimizi uygulamasıyla bu hastalığın en kısa sürede Nevşehirde sıkıntı yaratmadan atlatılabileceği kanaatindeyiz. 6 aya kadar karantina süreci var. Gerekli tüm tedbirleri aldık. Yüksekli köyü karantinada, çevre köyler ise kontrollü bir şekilde denetleniyor. Yüksekli köyüne hayvan giriş ve çıkışı yasak dedi.
    
     Muhabir: Yücel Velioğlu / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Nevşehirde bir köy karantina altına alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER