Nevşehirde patates üreticileri eylem yaptı

Nevşehirde patates üreticileri eylem yaptı -Üreticiler, 40 kuruşa mal ettikleri patatesleri 10 kuruşa satamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehirde üreticiler, 40 kuruşa mal ettikleri patatesleri 10 kuruşa satamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.
     Telekom Meydanının da toplanan 50 kişilik grup adına basın açıklaması yapan Refik Öztürk, 40 kuruşa mal ettikleri patatesleri 10 kuruşa satamadıklarını, patatesleri depolarda çürümeye terk ettiklerini söyledi.
     Öztürk, çok zor durumda olduklarını belirterek, 40 kuruşa mal ettiğimiz patateslerimizi 10 kuruşa, 15 kuruşa satamıyoruz. Patateslerimiz depolarımızda çürümek üzere borçlarımızı ödeyemiyoruz. Traktörler ve hayvanlarımız icra yoluyla elimizden zorla alınıyor dedi.
     Hükümetten bu konuda yardım beklediklerini ifade eden Öztürk, özellikle ihracat yapan kurumlara ve şahıslara kolaylık sağlanması gerektiğini söyledi.
     Öztürk, Çiftçi eğlencelerde değil çalışarak batmıştır. Sonuç alamazsak en kısa zamanda bu ayın sonunda kamyonlarla patatesleri yükleyip Ankaranın göbeğinde Kızılayda sesimizi duyurmaya geleceğiz diye konuştu.
     Nevşehirin Kaymaklı beldesinde çiftçilik yapan Ercan Çelik de, geçen sene don olayından zarar gördüklerini, bu yıl da ürettikleri patatesleri 15-20 gün sonra çöpe dökmek zorunda kalacaklarını söyledi.
     Grup, getirdikleri patateslerin bir kısmını yere döktükten sonra eylemlerine son verdi.
    
     Muhabir: Murat Asil-Yücel Velioğlu / İsmail İçer
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Nevşehirde patates üreticileri eylem yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER