Nevşehirde UMKEnin 2012 yılı değerlendirildi

Nevşehirde UMKEnin 2012 yılı değerlendirildi


NEVŞEHİR (A.A) - İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin (UMKE) 2012 yılı değerlendirme ve 2013 yılı faaliyet toplantısı yapıldı.
     Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Sezer Özdemir, Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Hakan Öcal ile yaklaşık 25 UMKE gönüllüsü katıldı.
     Toplantıda, Afetlerde Sağlık Hizmetleri İl Birim Sorumlusu Sağlık Memuru Aygen Taşpınar tarafından UMKE biriminin 2012 yılı içerisinde gerçekleştirildiği çalışmalar anlatıldı.
     Taşpınar, Nevşehir UMKEnin gerek Nevşehirde gerekse Nevşehir dışındaki faaliyetlere katılarak sürekli kendisini yenileyen bir ekiplerinin olduğunu söyledi.
     Nevşehir UMKEnin 2012 yılı içerisinde yaptıklarını ayrıntıları ile anlatan Taşpınar, zor şartlarda olaylara müdahale eden, tecrübesini, birçok arama ve kurtarma olayında gösteren Nevşehir UMKEnin bu yıl da aynı performansı gösterecek güçte ve kabiliyette olduğunu vurguladı.
     Taşpınar, Nevşehir UMKEnin 2012 yılı faaliyetleri sinevizyon eşliğinde sunduktan sonra, birimin 2013 yılı programı hakkında da bilgiler verdi.
     Toplantı sonunda konuşan Sağlık Müdürü Ünlübay ise amaçlarının, afetlerde iyi eğitilmiş ve ihtiyaca uygun donatılmış ekipler aracılığıyla en kısa sürede olaya yönelik medikal kurtarma hizmetleri sunmak olan UMKEye desteklerinin bundan sonra da devam edeceğini vurguladı.
     Ünlübay, Nevşehir UMKEnin başarılı çalışmalarını takip ettiklerini belirterek, bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diledi.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Nevşehirde UMKEnin 2012 yılı değerlendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER