Nevşehirin jeolojik unsurları ve halk sağlığı

Nevşehirin jeolojik unsurları ve halk sağlığı kitaplaştı


NEVŞEHİR (A.A) - Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Eşref Atabeyin Nevşehirdeki 30 yılı aşkın inceleme ve araştırmaları Nevşehir Belediyesi tarafından kitaplaştırıldı.
     Nevşehirin Tıbbi Jeolojik Unsurları ve Halk Sağlığı adı altında bastırılan kitapta, kent genelinin zengin jeolojik değerler hakkında aydınlatıcı bilgilerin yanı sıra bu değerlerin halk sağlığı ile ilişkileri ayrıntılı olarak ele alınıyor.
     Nevşehir Belediyesinin kültürel yayınları arasında okuyucu ile buluşan Nevşehirin Tıbbi Jeolojik Unsurları ve Halk Sağlığı isimli kitaba önsöz yazan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehirin tarihi ve doğal kimliğinin korunması, bu alandaki sorunlara çözümlerin aranması, modern anlamda köklü yaşamın tesis edilmesini ana hedef edinen Nevşehir Belediyesinin de temel misyonu olduğunu vurguladı.
     Nevşehir Belediyesinin tarihi kimliğin korunması ve kentin sorunlarının çözümlenmesi adına yapılan çalışmaları çok önemsemekte olduğunu belirten Ünver, Yayımlamış olduğumuz sureli ve suresiz yayınlar Belediye olarak hep bu sorumluluk bilinci ile gerçekleştirilmiştir. Nevşehir Tarih ve Kültür Araştırmaları Dergisi, Sularımız, Çeşmelerimiz kitabı, Nevşehir Folkloru gibi tüm yayınlarımız belediye olarak bizim gurur kaynaklarımızdır. Çünkü bilmekteyiz ki belediyeler standart hizmetlerin ötesine gidebilmeli ve halkımızın kültürel, sosyal ihtiyaçlarına cevap verebilmelidir dedi.
     Nevşehirin doğal güzellikleri ve tarihi zenginliklerinin yaptıkları hizmetlerinde motive kaynağı olduğunu ifade eden Ünver, şunları kaydetti:
     Doğal sorunlarımız ve bu sorunlara bilimsel manada çözüm arayışları şehrimiz adına son derece olumlu bir durumdur, belediye olarak bu çalışmalara destek olmak bizlere heyecan ve mutluluk vermektedir. Yaşamımızı doğadan soyutlamak ve doğadan uzaklaşmak insanlar için çeşitli problemlere sebep olmuştur. Şehrimizde bu sorunların sebepleri ve çözüm yollarını içeren önemli bir çalışmaya belediye olarak destek vermek bizler acısından gurur verici bir durumdur. Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Eşref Atabeyin otuz yıla yakın bir sure ilimizi incelemesi sonucu yurtseverlik ve insan sevgisiyle hazırlamış olduğu bu kitabı kentimizin sağlık sorunlarımızın giderilmesi adına önemli bir rehber olacağını düşünerek, kitapta emeği gecen bütün herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım ki bu kitabımız bölge halkımızın sağlıklı yaşaması adına önemli bir adım oluşturur.
     400 sayfalık inceleme ve araştırmayı kapsayan Nevşehirin Tıbbi Jeolojik Unsurları ve Halk Sağlığı isimli kitapta, Kapadokya,Nevşehir ili ve ilçeleri, jeoljisi, maden-enerji kaynakları, depremselliği, eriyonit minerali, içme suyu kalitesi, arsenik, florür, jeotermal-madensuyu, kil yeme, kayatuzu, doğal radyasyon ve sağlık gibi konular, başlıca ele alınan konular arasında yer alıyor.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Nevşehirin jeolojik unsurları ve halk sağlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER