Nisan ayı ihracat rakamları

Nisan ayı ihracat rakamları -Ege İhracatçı Birliklerinden nisan ayında 979 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi


İZMİR (A.A) - Ege İhracatçı Birliklerinden (EİB) nisan ayında 979 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.
     EİBden yapılan yazılı açıklamaya göre, birlik Nisan 2013de 979 milyon 325 bin dolarlık ihracata imza attı. EİB çatısı altında bulunan 12 ihracatçı birliğinden 10u geçen yılın aynı ayına göre ihracatını artırırken sadece 2 birlik, Nisan 2012 rakamlarının gerisinde kaldı.
     EİBnin 2013 yılı ilk dört aylık döneminde kayda aldığı ihracat rakamı ise 3 milyar 932 milyon dolara ulaştı. Son bir yıllık ihracat ise 11 milyar 450 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.
     EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, 12 ihracatçı birliğinden 10unun ihracatını arttırmasının sevindirici olduğunu belirtti. Tarım ürünleri ve madencilik ürünleri ihracatında artış oranlarının daha yüksek olduğuna dikkati çeken Türkmenoğlu, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
     "Madencilik ihracatımız yüzde 26, tarım ürünleri ihracatımız yüzde 20 arttı. Bu sektörlerimiz 2013 yılında hedeflerine kolaylıkla ulaşabilecek görünüyor. Sanayi ürünleri ihracatımızın önümüzdeki aylarda toparlanacağını ve toplamda 2013 yılı sonu için belirlediğimiz 12.5 milyar dolar ihracat rakamına ulaşacağımızı ümit ediyoruz. Son aylarda döviz kurlarında ihracat aleyhine seyir düzeldiği takdirde ihracat rakamları daha da güzel gelişecektir."
    
     Muhabir: Ramazan Ercan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Nisan ayı ihracat rakamları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER