NKÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.

NKÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şamlı: -Tavukların üretim sürecinde yanlış uygulamaların yapılması ve tavuklara ilaç ya da yem yoluyla insan sağlığını olumsuz etkileyecek maddelerin verilmesi gibi iddialar son derece yanl


TEKİRDAĞ (A.A) - Yavuz Karaduman - Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ersin Şamlı, Tavukların üretim sürecinde yanlış uygulamaların yapılması ve tavuklara ilaç ya da yem yoluyla insan sağlığını olumsuz etkileyecek maddelerin verilmesi gibi iddialar son derece yanlış dedi.
     Şamlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde basında yer alan tavuk üretim sürecinde insan sağlığını etkileyen faktörlerin yer aldığına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.
     Tavukçuluk sektöründe hem firmalarının kendi uyguladıkları kontrol sistemiyle, hem de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca denetimlerin yapıldığına dikkat çeken Şamlı, Türkiyedeki tavuk üretiminde hem sektör hem de devletin ilgili kuruluşları oldukça hassas. Bir markanın ürününde istenmeyen bir maddenin bulunması öncelikle marka değerine zarar getirir, o firmanın güvenilirliğini sarsar. Dolayısıyla, devletin kuruluşlarının da halkımızın tükettiği ürünleri denetleme görevleri olduğundan bu alanda bir sorun olduğunu düşünmüyorum diye konuştu.
     Ülkede tavukçuluk endüstrisinin teknoloji ve bilgi açısından gelişme kaydettiğini ifade eden Şamlı, şunları söyledi:
     Türkiyede tavukçuluk büyük oranda entegre tavukçuluk şeklinde yapılıyor. Yani firmalar, kendi bünyelerinde bulunan kuluçkahanelerindeki civcivleri, üreticilerle bir besi anlaşması yaparak onları besiye aldırmaktadırlar. Daha sonra kesim zamanı geldiğinde ise bu firmalar tavukları kuluçkahanelerden alarak kesimhanelerde kesilerek paketlenmekte ve pazara sevk edilmektedir.
     Basında tavuk etlerinin tüketilmemesi yönünde haberler yer aldığını, bunun yanlış olduğunu öne süren Şamlı, Tavukların üretim sürecinde yanlış uygulamaların yapılması ve tavuklara ilaç ya da yem yoluyla insan sağlığını olumsuz etkileyecek maddelerin verilmesi gibi iddialar son derece yanlış dedi.
     Şamlı, Türkiyede tavuk ürünlerine talebin gün geçtikçe artış gösterdiğini, fakat artmasına rağmen tüketimin dünya ve Avrupaya oranla az olduğunu ifade etti.
     (YAK-MEK-RC-NER)
<< Önceki Haber NKÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER