Norm kadro fazlası öğretmenlerin göreve başlamaları

Norm kadro fazlası öğretmenlerin göreve başlamaları


KASTAMONU (A.A) - Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, norm kadro fazlası öğretmenlerin atamalarının öğretim yılı sonuna ertelenmesi gerektiğini bildirdi.
     Sancaktaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Milli Eğitim Bakanlığının Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 41. maddesi uyarınca 8 Ocakta norm kadro fazlası öğretmenlerin ataması uygulamasını yürürlüğe koyduğunu hatırlattı.
     Açıklamada, okulların, öğretmenlerin ve öğrencilerin mağdur olmamaları için ataması yapılan öğretmenlerin, istemeleri halinde göreve başlamalarının bu öğretim yılı sonuna ertelenmesi gerektiğini savunan Sancaktaroğlu, şunları kaydetti:
     Birinci dönemin sonuna gelinirken, norm kadro fazlası öğretmenlerin atamasının yapılmasını anlamak mümkün değil. Ataması yapılması düşünülen öğretmenlerimiz, halen gerek kendi okullarında, gerekse farklı okullarda derslere girmektedirler. Okullarımızın ders programları konusunda aksaklık yaşamamaları ve öğrencilerimizin derslerini aynı öğretmenler ile tamamlamaları ve söz konusu öğretmenlerimizden yerleşim yeri değiştirecek olanların, bu mevsimde taşınma zorluğu çekmemeleri için, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sendikamızın bu görüşünü düşünmeli ve uygulamalıdır.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Norm kadro fazlası öğretmenlerin göreve başlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER