Nükleer karşıtı aktivist Güneşevi ziyaret etti

Nükleer karşıtı aktivist Güneşevi ziyaret etti -Nükleer enerji karşıtı eylemleriyle tanınan Kanadalı aktivist Lariviere, Güneşevi inceledi ve yetkililerden bilgi aldı


ANTALYA (A.A) - Nükleer enerji karşıtı eylemleriyle tanınan Fransız asıllı Kanadalı aktivist Andre Lariviere, Antalyada Güneşevi gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezini ziyaret ederek merkez hakkında yetkililerden bilgi alan 63 yaşındaki aktivist Andre Lariviere, Türkiyede kurulma aşamasındaki nükleer santrale dikkati çekmek için Antalyaya geldiğini kaydetti.
     Lariviere, 1986 yılından bu yana nükleer santral kurulan ya da kurulma aşamasında olan birçok ülkede eylemler yaptığı ifade ederek, eylem için gittiği ülkelerde büyük ilgi ve destek gördüğünü belirtti. Lariviere, "1998 yılında nükleere Hayır demek için İstanbula gelmiştim. Yürüyerek bir ayda Selanike gittim. İspanyanın kuzeyinden güneyine, Kopenhagtan Cenevreye ve Hollandadan Almanyaya gruplar halinde yürüdük" dedi.
     Nükleerin tek seçenek olmadığını dile getiren Lariviere, güneş ve rüzgar gibi "iklim dostu enerjileri" desteklediğini de sözlerine ekledi.
     Güneşev Koordinatörü Engin Erarslan ise ziyaretin kendilerini onurlandırdığını belirterek, Lariviereye seyahatleri esnasında güneş enerjisi ile cep telefonunu ve bilgisayarını şarj edebilmesi için mini bir güneş paneli hediye etti.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Nükleer karşıtı aktivist Güneşevi ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER