Nükleer tıpla kanser tedavisine yeni kaynak

Nükleer tıpla kanser tedavisine yeni kaynak -Prof. Dr. Cumali Aktolun, 7 farklı ülkeden 50 bilim insanın çalışmalarına yer verdiği kaynak kitapla, tiroid başta olmak üzere bir çok kanserin tedavisine ışık tutmayı amaçlıyor -Ak


ZONGULDAK (A.A) - Prof. Dr. Cumali Aktolun, 7 farklı ülkeden 50 bilim insanın çalışmalarının yer aldığı Nuclear Medicine Therapy isimli kaynak kitapla tiroid başta olmak üzere diğer kanser türlerinin tedavisine ışık tutmayı amaçlıyor.
     Prof. Dr. Aktolun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012-2013 akademik yılı için Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesine misafir öğretim üyesi olarak bulunduğunu söyledi.
     Kanser tedavisinde yeni yöntemlerin anlatıldığı "Nuclear Medicine Therapy" isimli referans kitabın başyazarlığını Türkiyede bulunduğu 2009 yılında üstlenmeye başladığını anlatan Aktolun, çalışmayı diğer başyazar Cornell Üniversitesiden Prof. Stanley J. Goldsmith ile 2012te tamamladıklarını dile getirdi.
     Prof. Dr. Aktolun, bu yılın başında basılan kitabın dünyada ciddi kabul gördüğünü işaret ederek, şunları kaydetti:
     Yaklaşık 450 sayfalık, 19 bölümden oluşan bu kaynakta 7 farklı ülkeden 50 civarında bilim insanını bir araya getirdim. Her bölüm, kendi alanında dünyaca kabul görmüş, Harvarddan John Hopkinse ve Cornelle kadar Amerikanın ve Avrupanın çok saygın üniversitelerinden bilim insanlarınca yazılmıştır. Çalışmamız, tiroid kanseri başta olmak üzere önemli kanserlerin tedavisinde, en yeni nükleer tıp tedavi tekniklerini anlatıyor. Kaynak kitap, Türkiye ve Amerika ortak mahreçli olarak yayımlanmıştır."
    
     -"Nadir bir eser"-
    
     Eserin bilim insanlarına, kanserle mücadele konusunda Radyonüklid tedavisinin" tüm önemli uygulamalarını aktardığına dikkati çeken Aktolun, kaynağın özellikle endokrinoloji, kanser ve nükleer tıp alanında çalışanlara ışık tutacağını belirtti.
     Kitaba dair Avrupa Nükleer Tıp Dergisinde Prof. Luigi Mansi imzası ile yayımlanan yorumda çalışmanın nadir bir eser olduğunun belirtildiğini anlatan Aktolun, "Mansi, kitabın nükleer tıp branşının geleceği açısından ciddi öneme haiz olan tedavi tekniklerini konu aldığı için ayrıca dikkat çekici olduğu vurgulanmıştır. Bu da Türk bilim insanlarının dünyada geldiği yeri vurgulaması açısından önemlidir" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Nükleer tıpla kanser tedavisine yeni kaynak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER