Obeziteyle mücadele

Obeziteyle mücadele


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları obeziteyle mücadele ve hareketli yaşam hakkında bilgilendiriyor.
     Halk Sağlığı Müdürülüğünden yapılan açıklamaya göre, obeziteyle mücadelede ve hareketli yaşam konularında kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla bir alış veriş merkezinde stant açıldı.
     Dört gün açık kalacak stantta, vatandaşlara beden kitle indeksi ölçümü ve beslenme, fiziksel aktivite konularında eğitim verilecek.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Halk Sağlığı Müdürü Dr. Osman Koyuncu, obezitenin insan yaşamını olumsuz etkileyen bir hastalık olduğunu belirtti.
     Araştırmalara göre obezitenin dünyada salgın bir hastalık gibi hızlı bir şeklide yayıldığını aktaran Koyuncu, şunları kaydetti:
     Bu salgından ülkemiz de etkilenmektedir. Kadın nüfusumuzun yaklaşık üçte biri, erkek nüfusumuzun da yaklaşık beşte biri obez, yani şişmandır. Bunları dikkate alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hareketli yaşam insan sağlığı açısından çok önemli. Bütün Şanlıurfalıların daha hareketli olmalarını, en azından her gün yürüyüş yapmalarını istiyoruz.
    
     Muhabir: Yasin Dikme
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Obeziteyle mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER