ODTÜdeki olaylar

ODTÜdeki olaylar -Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi: -Şiddet içeren eylemlerin, yasa dışı gösterilerin öğrencilerle anılması çok üzücüdür. Kaba kuvvete başvurmak, taşla sopayla çözüm aramak hiçbir fikre hizmet edemez ve h


ADANA (A.A) - Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından, Göktürk-2 uydusunun fırlatılması sırasında ODTÜde yerleşkesinde yaşanan olaylara ilişkin yapılan açıklamada, Şiddet içeren eylemlerin, yasa dışı gösterilerin öğrencilerle anılması çok üzücüdür. Kaba kuvvete başvurmak, taşla sopayla çözüm aramak hiçbir fikre hizmet edemez ve hiçbir fikir hedeflerine bu yöntemlerle ulaşamaz ifadesi kullanıldı.
     Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Göktürk-2 projesi kapsamında, uzay ve uydu sistemlerine yönelik teknoloji, uzman insan gücü ve alt yapının geliştirilmesi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin uydu görüntü ihtiyaçları ile diğer kamu ve kuruluşlarının gözlem ve araştırma ihtiyaçlarının milli imkan ve yeteneklerle karşılanmasının, cumhuriyetin kuruluşunda Mustafa Kemal Atatürkün en büyük hedeflerinden biri olduğu belirtildi.
     Türkiyenin teknoloji ve bilim alanında gösterdiği başarının ve dünya üzerinde kendi uydusunu yapan ülkeler içinde yer alma gururunun, ODTÜ yerleşkesinde bazı öğrencilerin şiddet eylemleriyle gölgelenmeye çalışıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Şiddet içeren eylemlerin, yasa dışı gösterilerin öğrencilerle anılması çok üzücüdür. Kaba kuvvete başvurmak, taşla sopayla çözüm aramak hiçbir fikre hizmet edemez ve hiçbir fikir hedeflerine bu yöntemlerle ulaşamaz. Emniyet güçlerimiz ve öğrencilerimiz ancak ve ancak birbirinin paydaşı olabilir. Bunu herkes böyle bilmeli ve bu idrakle hareket etmelidir. Bu bağlamda ODTÜ gibi ülkemizin en saygın ve önemli bilim ve eğitim kurumlarından birinin imajının olumsuz şekilde etkilemesine izin verilmemelidir. Projenin başından sonuna kadar kendi üretimimiz olan Göktürk-2yi üniversitemiz de heyecanla yakından takip etmiştir. Ancak ülkemiz adına böylesine önemli olayın gerçekleşmesi esnasında yaşanan anlamsız protesto girişimlerini kınıyoruz.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER