ODTÜdeki olaylar

ODTÜdeki olaylar -Tunceli Üniversitesinde bir grup öğrenci, ODTÜlü öğrencilere destek eylemine katılan öğrencilerden 19unun gözaltına alınmasını protesto etti


TUNCELİ (A.A) - Tunceli Üniversitesinde bir grup öğrenci, ODTÜdeki öğrencilere destek vermek için Mühendislik Fakültesi kantinine afiş astıkları sırada güvenlik görevlileriyle yaşanan arbede sonrası 19 öğrencinin gözaltına alınmasını protesto etti.
     Mühendislik Fakültesi bahçesinde toplanan bir grup öğrenci, davul zurna eşliğinde halay çektikten sonra Rektörlük binasına yürümek istedi. Polis, yürüyüşe izin vermeyince kısa süreli gerginlik yaşandı.
     Tunceli Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hıdır Özdemir ve Prof. Dr. Murat Çimen ile Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Boztuğun çabalarıyla gerginliğin yatıştırılmasının ardından öğrenciler, Rektörlüğe yürüdü. Burada bir öğrenci, grup adına basın açıklaması yaptı. Öğrenciler, açıklamanın ardından dağıldı.
     Tunceli Üniversitesinde ODTÜdeki öğrencilere destek olmak amacıyla 4 Ocak Cuma günü Mühendislik Fakültesi kantinine afiş asmak isteyen bir grup öğrenci ile güvenlik görevlileri arasında çıkan arbede sonrası 19 öğrenci gözaltına alınmıştı.
    
     Muhabir: Fatma Çıray / Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER