Odunpazarından kısa kısa

Odunpazarından kısa kısa -OMEK, 45 branşta bin 835 kursiyer ile hizmete başladı


ESKİŞEHİR (A.A) - Odunpazarı Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OMEK), yeni öğretim yılında 45 branşta bin 835 kursiyer ile hizmete başladı.
     Belediyeden yapılan açıklamada, 5 bin 985 vatandaşın ön kayıt yaptırdığı OMEK kurslarına, bin 835 kursiyer eğitim görmeye hak kazandı.
     Kurtuluş Mahallesinde bulunan Aydın Arat Sosyal Yaşam Merkezi ve çeşitli mahallelerde açılan kurslarda İngilizce ve Almancanın yanı sıra yağlı boya resim, evde çocuk bakımı, dikiş, grafik animasyon ve web tasarımı, ebru, çini boyama, takı tasarımı, aşçılık ve pastacılık, mandral cam boncuk, nikah şekeri süslemeciliğine kadar birçok branşta eğitimler veriliyor.
     Yeni açılan Vişnelik Kurs Merkezinde çini boyamacılığı, nikah şekeri süslemeciliği, diksiyon ve fotoğrafçılık kursları büyük ilgi görürken, Miyad Kurs Merkezinde ise gümüş işlemeciliği, takı tasarımı ve Hüsn-i hat kursları açıldı.
    
     -Başkan Sakallı, Mikrofinans Eskişehir Şubesini ziyaret etti
    
     (Fotoğraflı)
    
     Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Mikrofinans Eskişehir Şubesini ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan açıklamada, Mikrofinans Eskişehir Bölge Müdürü Esra Aynalı tarafından karşılanan Sakallıya çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
     Sakallı, ziyarette yaptığı konuşmada, Mikrofinans Eskişehir Şubesinin başarılı çalışmalar yaptığını bildirdi.
     Mikrofinans Eskişehir Bölge Müdürü Esra Aynalı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
    
     -Hamamlar denetlendi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Odunpazarı ilçesi sınırlarında faaliyet gösteren hamamları denetledi.
     Belediyeden yapılan açıklamada, Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında erkek ve kadın hamamları oluşturulan ayrı ekiplerle incelendi.
     Açma ve çalışma ruhsatları, temizlik, fiyat tarifelerine uyulup uyulmadığı konularında denetimlerde bulunan ekipler, karşılaşılan eksikler konusunda yazılı ve sözlü olarak uyarılarda bulundu.
     Ekipler, hamamlar da kullanılan havlu ve peştamal temizliğini de inceleyerek, kirli ve yıpranan malzemenin yenileriyle değiştirilmesinin önemine değindi.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Odunpazarından kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER