OGİAD, Mısıra yatırım ve iş formu

OGİAD, Mısıra yatırım ve iş formu gezisi düzenledi


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD), tarafından Mısıra Yatırım ve Ticaret Forumu gezisi düzenlediği bildirildi.
     OGİAD Başkanı Mahmut Keten, yazılı açıklamasında, 4 gün süren geziye derneklerine üye 22 iş adamının katıldığını belirtti.
     Keten, farklı iş sektörlerinde faaliyet gösteren firma yetkililerinin Mısırın Kahire ve İskenderiye şehirlerinde iş görüşmeleri yaptığını aktardı.
     Mısırın iş adamları için iyi bir ticari pazar anlamına geldiğini ifade eden Keten, şunları kaydetti:
     2002 yılından bu yana sürekli artış eğilimine giren Türkiye - Mısır ticaretinde geçen yıl 2,3 milyar dolarlık ihracat, 926 milyon dolarlık ithalat hacmine ulaşıldı. Osmaniyeli iş adamlarımızın bu pazara girmesiyle ticaretimizin daha da artacağına inanıyorum. Umarım bu ilişkiler daha da ileri seviyeye taşınır. Avrupa ülkeleri şu anda siyasi belirsizliklerden dolayı ticaretini yavaşlatmış durumda. Fakat Türk iş adamları olarak bunu fırsata çevirmemiz gerekir. İleri tarihlerde ticari ilişkilerimizin daha da gelişeceğini ve ihracatımızın çok yüksek seviyelere çıkacağını düşünüyorum. Mısırda sağlık, inşaat, tekstil, demir-çelik ve gıda sektörlerinde yatırım yapılabilecek potansiyel olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber OGİAD, Mısıra yatırım ve iş formu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER