Oğlunun vasiyetini 80 yaşında yerine getirdi

Oğlunun vasiyetini 80 yaşında yerine getirdi -Adanada, 80 yaşındaki Eşe Yılmaz, trafik kazasında yaşamını yitiren oğlunun vasiyeti üzerine kursa katılarak okuma yazma öğrendi -Kursun en yaşlı öğrencisi Yılmaz: -Okuma yazma b


ADANA (A.A) - Adanada, 80 yaşındaki Eşe Yılmaz, trafik kazasında yaşamını yitiren oğlunun vasiyeti üzerine kursa katılarak 80 yaşında okuma yazma öğrendi.
     Semiha Yücel Akdeğirmen İlköğretim Okulunda düzenlenen okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan ve yaşları 40-80 arasında değişen 15 kursiyer, sertifikalarını almanın mutluluğunu yaşadı.
     Okuma yazma kursunun en yaşlı öğrencisi 8 çocuk 14 torun sahibi Eşe Yılmaz (80), AA muhabirine yaptığı açıklamada, aslen Gaziantepli olduğunu ve uzun yıllar Adanada yaşadığını belirterek, küçük yaşlarda annesini kaybettiği için hiç okula gitmediğini söyledi.
     Çocuklarının hepsinin okula giderek meslek sahibi olduğunu, ancak kendisinin her zaman okuma yazma bilmemenin eksikliğini yaşadığını ve merak ettiğini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:
     Oğlum Kemal Anneciğim sen çok okumak istiyorsun diyerek bana kalem, defter ve çanta almıştı. Ama oğlum trafik kazasında öldü. Böyle bir kurs açılacağını öğrenince onun aldığı kalem defterlerle bu kursa geldim. Şeker ve tansiyon hastasıyım. Kursa gelmeye dermanım bile yoktu ama yılmadım devam ettim. Öğretmenimiz bize çok iyi davrandı, sağ olsun çok ilgilendi. Okumayı öğrendik. Belki oğlumun ruhuna da ayan olmuştur.
     Yılmaz, kursa ilerlemiş yaşına rağmen büyük bir sevinç ve hevesle geldiğini dile getirerek, Çocuklarım da benim okuma yazma öğreneceğime inanmıyorlardı, fakat öğretmenimizin de çabasıyla bunu başardık. Gençken okuma yazma bilmediğim için yolumu kaybettiğim, farklı yerlere gittiğim olmuştu. Şimdi çok şükür yolumu şaşırmam artık. Genç yaşlı demeyip okuma yazma bilmeyen mutlaka öğrensin. Okuma yazma bilmeyen insanlar kör gibidir. Okumuş insanlara kör denilmez dedi.
     Kursa katılan Saniye Han (57) da, küçükken okula gittiğini ancak imkansızlıklar nedeniyle yarım bırakmak zorunda kaldığını anlattı.
     Yıllar içinde okuma yazmayı unuttuğunu kaydeden Han, Kurs açıldığını duyunca geldim. Kaydolmadım ama öğretmen çok ilgilendi bizimle. Okumaya çok hevesim vardı. Burada okumamı geliştirdim. Şimdi çok güzel okuyup yazabiliyorum. Herkese teşekkür ederim diye konuştu.
     Öğretmen Mustafa Aşık ise, mahallede bir araştırma yapıldığını ve okuma yazma bilmeyenlerin tespit edildiğini dile getirerek, daha sonra kursa gelmek isteyenlere ulaştıklarını söyledi.
     Güzel bir kurs döneminin ardından öğrencilerin okuma yazma öğrendiğini belirten Aşık, 15 öğrencimiz başarıyla kursu bitirdiler. Hepsi çok azimliydi. Yaşları ilerlemiş olmasına rağmen azimle çalışarak hepsi belgeyi almaya hak kazandılar. Yıllar sonra çocukluğumuzu yaşadık diye çok mutlular dedi.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar-Volkan Kaşık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Oğlunun vasiyetini 80 yaşında yerine getirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER