Öğrenciler, yollarını gözlüyor

Öğrenciler, yollarını gözlüyor -ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören çocukların eğitim gördüğü ESOGÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi İlkokulundaki öğretmenlerin, eğitim aşkı alkış topluyor (Fotoğraflı-Görüntülü


ESKİŞEHİR (A.A) - Deniz Açık - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören çocukların eğitim gördüğü ESOGÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi İlkokulundaki öğretmenlerin, eğitim aşkı alkış topluyor
     Okulun öğretmenlerinden Çetin Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıldır görev yaptığı okulda çocuk hastalıklarıyla ilgili bir çok bilgi ve deneyime sahip olduğunu kaydetti.
     Normal bir ilkokulda çalışma anlayışıyla kendilerinin çalışma anlayışının farklı olduğunu ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:
     Tamamen vicdanınızla karşı karşıyasınız. Maneviyatımız güçlü olmalıdır. Eğitim verdiğiniz çocuğun ağır bir rahatsızlığı olabilir. 2 ay çalıştığınız bir öğrencimizi kaybedebiliriz. Başıma böyle durumlar geldi. Hastane ortamında çalışma manevi yönden zorlayıcıdır. Okulun eski müdürü Sabiha Öğütürün deneyimlerinden faydalandım. Dışarıdan gelen birisi için burada çalışmak zordur. Buradaki eğitim anlayışı çok farklı. Aramıza yeni katılan arkadaşlara gerekli desteği veriyorum.
    
     -Ders için kapıda bekliyorlar-
    
     Öğretmenlerden Ahmet Özkan da hastanede tedavi gören çocuklara eğitim vermekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Daha önce ESOGÜye kendi çocuklarının hastalığa için geldiğini anlatan Özkan, şunları söyledi:
     Bu okulu da biliyordum ancak eğitim vermek farklı duygular yaşatıyor. Okulda bir çocuğu birinci sınıftan alıp 4üncü sınıfa kadar eğitiyordum. Ancak burada böyle bir ilişki yok. Burada çocuklar ne istiyorsa ona göre eğitim veriyoruz. Çocuklar, bize çok alıştı. Ders için kapıda bekliyorlar. İsteyene boyama, isteyene test, isteyene de bulmaca veriyoruz. Çocuk ilacını içip hemen koşarak derse geri geliyor.
     Şerife Taşçı ise bu yıl okulda ilk kez görev yaptığını ve önceleri bu görevde zorlandığını bildirdi.
     ESOGÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi İlkokulunun psikolojik olarak bir ağırlığının olduğunu vurgulayan Özkan, Bir anne olduğumdan çocukları hasta gördüğümden zorlandım. Daha sonraları onlara yararlı olmak için kendimi zorluyorum. Test çözüyoruz, boyama, ve el işi yapıyoruz. Kendimi zorluyorum. Çocuklar bizim yolumuzu gözlüyor. Bu okuldaki ortamda çok farklı. Çocuklar çok narin ve hassas. Çocuklar zorlamayla değil daha eğlenceli şekilde eğitim görüyor. Burada vicdanınızla baş başasınız. Bu okul büyük bir deneyim, herkese tavsiye ederim diye konuştu.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Öğrenciler, yollarını gözlüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER