Öğrenciler 350 çam fidanı dikti

Öğrenciler 350 çam fidanı dikti


GİRESUN (A.A) - TEMA Vakfı Görele temsilciği tarafından organize edilen etkinlikte öğrenciler, 350 çam fidanını toprakla buluşturdu.
     Yeşiltepe Mahallesinde, iki dönümlük arazi üzerinde öğrencilerin katkısıyla 350 fıstık çamı fidanı dikilerek hatıra ormanı oluşturuldu.
     Etkinliğe öğrencilerin yanı sıra Görele Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Küçükali, Halk Eğitim Müdürü Selim Kul ile öğretmenler katıldı.
     TEMA Vakfı Görele Temsilcisi Abdullah Top, amaçlarının ormanları sürdürülebilir hale getirmek olduğunu söyledi.
     Ormanların korunması ve her boş alanın ağaçlandırılması gerektiğine dikkat çeken Top, "Bizler fidanları sadece buraya dikmedik. Temelde bu fidanları dünyamıza dikiyoruz. 250 ile 300 yıl arasında bir ömrü olan bu fidanlar yaşadıkları sürece doğaya oksijen verecekler ve hizmet edecekler. 40 kişinin bir saatte havaya verdiği karbondioksidi yetişkin bir çam ağacı bir saatte oksijene dönüştürüyor. Bilindiği üzere ormanlar, erozyonu önlüyor, beden ve ruh sağlığımız üzerinde de birçok olumlu etkisi var" dedi.
     Görele Milli Eğitim Müdürü Küçükali ise, ağaçlandırma çalışmasına her zaman destek olunması gerektiğini belirterek, bir fidan dikmenin bile doğa ve kainat için çok önemli olduğunu vurguladı.
    
     Muhabir: Kamil Yılmaz / Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Öğrenciler 350 çam fidanı dikti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER