Hıdrellez kutlamaları

Hıdrellez kutlamaları -"Hedik" kazanları mülteciler için kaynadı -Çorum Belediyesi, kentteki mülteciler için Hıdrellez Şenliği düzenledi


ÇORUM (A.A) - Çorum Belediyesi, kentteki mülteciler için Hıdrellez Şenliği düzenledi.
     Mimar Sinan Mahallesindeki Rüstem Eren Parkında gerçekleştirilen şenliğe, kentte yaşayan Irak, İran, Filistin ve Afganistanlı 250den fazla mülteci katıldı.
     Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptığı konuşmada, baharın başlangıcında, hep beraber Hıdrellez Şenliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Bugünün, yeni bir rahmetin ve bereketin başlangıcı olmasını temenni ettiğini ifade eden Külcü, şöyle devam etti:
     "Sadece sizler değil hepimiz gurbetteyiz. Gurbet, bazen insanın bedeninin bir yerden ayrılıp gitmesi, bazen de arzularına ve sevdiklerine kavuşamamasıdır. Sizler bu fani dünyada belki topraklarınızdan ayrısınız ama dünyada yaşayan 7 milyar insanın bir çoğu gönül dünyasında muhacirlik yaşıyor. İsteyenlerin topraklarına, isteyenlerin sevdiklerine kavuşmasını temenni ediyorum. Dünyanın dört bir yanında hangi sebeple olursa olsun topraklarından ayrılmış kardeşimiz varsa Türkiye, onların da topraklarıdır. Evimiz de gönlümüz de o kardeşlerimize açıktır."
     Mülteciler adına konuşan Rana Temer de ülkelerindeki iç savaş ve zulüm nedeniyle yaşadıkları toprakları terk ettiklerini belirterek, "Topraklarımızı terk ederek Türkiyeye sığındık. İnsanların kendi yaşadığı toprakları, dostlarını ve sevdiklerini terk etmesinin ne kadar zor olduğunu anlatmamın imkanı yok. Tüm bu zorlukları aşarak Türkiyeye sığındık ve Çorumda güler yüzle, misafirperverlikle karşılandık. Belediye Başkanımıza ve Çorum halkına teşekkür ediyorum. Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.
     Şenlikte Başkan Külcü, eşi Hatice Külcü ve Vali Sabri Başköyün eşi Fatma Başköy mültecilerle beraber yemek yedi. Mülteci vatandaşlarla sohbet eden Külcü, çocuklarla yakından ilgilendi.
     Külcü, şenlikte kaynayan kazanlarının başına geçerek mültecilere hedik dağıttı.
    
     Muhabir: Gazi Nogay - İsmail Çimen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Hıdrellez kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER