Öğrenciler fidan dikti

Öğrenciler fidan dikti -Samsun Atatürk İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri, Dereköy beldesi sahilinde fidan dikti


SAMSUN (A.A) - Samsunda Atatürk İlköğretim Okulu 4-B sınıfı öğrencileri, fidan dikme etkinliği gerçekleştirdi.
     19 Mayıs ilçesine bağlı Dereköy beldesi sahilinde gerçekleştirilen fidan dikimine katılan Dereköy Belediye Başkanı Ahmet Topal, Dereköy sahilinin Samsunun en geniş kumsala sahip olduğunu belirterek, sahili güzelleştirme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
     Sahilin insanlar tarafından tercih edilir örnek bir yer haline gelmesi için çalıştıklarını belirten Topal, öğrencilerin fidan dikimi için beldeyi tercih etmesinin çok sevindirici ve anlamlı olduğunu kaydetti.
    
     -Kızılırmak Deltasının flora ve faunasını incelediler
    
     Dereköy sahiline bu yıl 4. kez fidan dikimi gerçekleştiren öğrenciler daha sonra velileriyle birlikte ilçeye bağlı Yörükler beldesini gezdi.
     Kızılırmak Deltası içinde yer alan Yörükler beldesindeki doğal yaşamı inceleyen öğrenciler özellikle balık gölleri içinde yer alan ve tıbbi anlamda da ihracatı yapılan sülük hakkında bilgi aldı.
     Yurt dışına sülük ihracatı yapan iş adamı Muhammed Şen, öğrencilere doğal yaşamdaki canlılar ve sülükler hakkında bilgi verdi.
     Öğrenciler adına açıklama yapan sınıf temsilcisi veli Emrullah Nart, şunları kaydetti:
     Her yıl Dereköy beldesindeki alana fidan dikimi yaptık. Bu yıl 4. kez fidan diktik. Önceki yıllarda diktiğimiz fidanların büyüdüğünü görmek bizleri mutlu etti. Öğrencilerimizle hem bir sosyal aktivite olarak fidan dikiyoruz hem de yaşadığımız yöreyi tanımaya çalışıyoruz. Bu dönem Kızılırmak Deltasında yaşayan canlıların, sulak alanların, kumulların, subasar ormanların, kuşların yaşam alanları ile ilgili geniş bilgi sahibi olduk. Hem çocuklarımız hem de bizler öğrendik. Geleneksel hale getirdiğimiz bu tür etkinliklerimizi gelecek yıllarda da sürdürmeyi amaçlıyoruz.
    
     Muhabir: Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Öğrenciler fidan dikti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER