Öğrenciler Karabük kültürünü yurt dışında tanıtıyorlar

Öğrenciler Karabük kültürünü yurt dışında tanıtıyorlar


KARABÜK (A.A) - Karabük Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri öğrencilerinin yurt dışında Karabük kültürünü tanıttıklarını bildirdi.
     Gürpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtikleri yaz döneminde Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin 5 öğrencisinin Leanardo Da Vinci projesi kapsamında Almanya, İtalya ve Portekizde staj gördüğünü hatırlatarak, bu uygulamanın devam edeceğini söyledi.
     Öğrencilerin yabancı dillerininde bu sayede geliştirme imkanı bulduğunu belirten Gürpınar, Öğrencilerimiz hem uygulama eğitimlerini yapmışlar, hem yabancı dil öğrenim düzeyini geliştirmişlerdir. Aynı zamanda ülkemizi, ilimizi, ilçemizi okulumuzu dünya devletlerine tanıtmışlar, bir turizm elçiliği yaparak Türk kültürünü, Karabük ve Safranbolu kültürünü bu ülkelerde sergilemişlerdir. Proje sonunda öğrencilerimiz yeni edindiği kazanımlarla okulumuzun kalitesinin artmasına katkı sağlamışlardır diye konuştu.
     Gürpınar, bu okul öğrencilerinin her yıl mayıs-eylül dönemlerinde Karabük ve Antalyada staj yaptıklarını hatırlatarak, bu sayede eğitimlerini kazandıkları pratikle geliştirdiklerin aktardı.
     Kalifiye bir turizm elemanı olmak için kurumsallaşmış turizm işletmeleri ile çalışmanın öğrencilerin menfaatine olduğunu vurgulayan Gürpınar, Bu amaçla her yıl çalışmalarımız daha hızlı bir tempo ile devam edecektir dedi.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Sinan Özmüş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER