Öğrencilerden oluşan mehter takımı konser verdi

Öğrencilerden oluşan mehter takımı konser verdi


KAYSERİ (A.A) - Kayseride bir ilköğretim okulunda kız ve erkek öğrencilerin katılımıyla kurulan mehter takımı, yıl sonu konseri verdi.
     Mehmet Tarman Yatılı İlköğretim Bölge Okulu kız ve erkek öğrencilerinden oluşan 21 kişilik mehter takımının yıl sonu etkinlikleri çerçevesinde verdiği konser, beğeni topladı.
     Müzik Öğretmeni Duygu Kıyıcı, yaptığı açıklamada, öğrencilere tarih bilincini aşılamak amacıyla kurdukları mehter takımının yaklaşık 1 yıldır çalıştığını söyledi.
     Kıyıcı, öğrencilerin gönüllü olarak çalışmalara katıldıklarını, bundan da büyük zevk aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Okulumuza yapılan bağışlarla mehter takımının enstrümanlarını ve kıyafetlerini aldık. Takımda 21 kız ve erkek öğrencimiz var. Ders dışı zamanlarda çalışıyoruz. Bunun dışında da çalışmalarımız oluyor. Türk Halk Müziği orkestramız var. Bağlama, gitar çalan çocuklarımız var. Bunların hepsini tamamen gönüllülük esasıyla, okul çıkışlarında yapıyorlar. Okullar Hayat Olsun Projesini okulumuzda gerçekleştirdik. Çok güzel bir çalışma oldu. Hep tarih kitaplarında gördükleri, televizyonda izledikleri mehter takımının içinde bulunmak, yaşamak, o çalgıları kullanmak, kıyafetleri giymek, çocukları son derece etkiledi. Mehter takımını kurarken en büyük hedefimiz öğrencilerimize tarih bilincini aşılamaktı. Bu açıdan hedefimize ulaştık. Öğrencilerimiz artık tarihimize daha çok ilgi duyuyor ve öğrenmek istiyor.
     Mehter takımında yer alan Rumeysa Burak da kendilerine bu imkanı sağlayan öğretmenlerine teşekkür ederek, Çok mutluyum, kendimle gurur duyuyorum. Mehter takımında olmak güzel bir şey. Bu sayede tarihimize olan ilgim arttı dedi.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel/İsmail İçer
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber Öğrencilerden oluşan mehter takımı konser verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER