Öğrencilere madde bağımlılığı ve zararları anlatıldı

Öğrencilere madde bağımlılığı ve zararları anlatıldı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Meslek Yüksekokulunda, (MYO) okuyan öğrencilere yönelik Madde Bağımlılığının Zararları ve Sonuçları konulu konferans düzenlendi.
     MYO Toplantı Salonunda düzenlenen konferansta Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Başpolis Hasan Bozkurt, öğrencilere madde bağımlılığının zararları ve sonuçlarını slayt eşliğinde anlattı.
     Bozkurt, madde bağımlılığının merak, arkadaş çevresi, özenti, bir grup içinde olma, eğlence, moda ve çevreye uyma, sorunlarla başa çıkamama veya ebeveynlerin madde kullanmasıyla etkili olduğunu ifade ederek, madde kullanan kişilerde görülen belirtilere değindi.
     Madde kullananlarda, sorumluluklarda aksamalar, okul ve arkadaş çevresinde değişimler, aşırı para harcama, asabiyet, iştah sorunu ile içine kapanıklık gibi belirtilerin görüldüğünü ifade eden Bozkurt, bağımlılığın sadece bir suç olmadığını, aynı zamanda tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu dile getirdi.
     Ne olursa olsun, nereniz ağrırsa ağrısın, kimseden ağrı kesici almayın, verilen hapları da içmeyin diyen Bozkurt, tanık olduğu madde bağımlılarının hayatlarından örnekler verdi.
     Bozkurt, sigara ve alkolün de bağımlılık yarattığı için bunların da uyuşturucuyu tetiklediğini belirterek, Size yapacağımız öneriler ise, ilgi ve yeteneklerinizi geliştirebileceğiniz etkinliklere katılmaya özen gösterin. Arkadaş çevrenize dikkat edin, boş zamanlarınızda gelişiminize yardımcı olacak faaliyetlerde bulunun. Ailenizden yardım isteyin, uyuşturucuya yol açan ortamlardan uzak olun dedi.
     (MRL-İC)
<< Önceki Haber Öğrencilere madde bağımlılığı ve zararları anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER