Öğrencilere narkotik köpeği ile konferans verildi

Öğrencilere narkotik köpeği ile konferans verildi -Amasya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve madde bağımlılığının zararlarının anlatıldığı konferansa, "Lord" isimli narkotik köpeği de ka


AMASYA (A.A) - Amasya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve madde bağımlılığının zararlarının anlatıldığı konferansa, "Lord" isimli narkotik köpeği de katıldı.
     KOM Şube Müdürü Aziz Batmaz, Rehberlik ve Araştırma Merkezi konferans salonunda lise öğrencilerine yönelik düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, madde bağımlılığında "merak ve arkadaş çevresinin" en etkili faktörler olduğunu belirtti.
     Madde bağımlılığının en çok "merak" ile başladığını vurgulayan Batmaz, "Merak dediğimiz kavram, korkunun önüne geçerek daha ağır basıyor. Acaba bu bana nasıl bir renkli dünya gösterecek, acaba bu nasıl bir şeymiş deyip merak bölümü ağır basarsa burada biz problemi birer birer yaşamaya başlıyoruz. Kullanan kişi bir batağa saplanmış oluyor" dedi.
     Batmaz, madde bağımlılığının "bir kereden bir şey olmaz" düşüncesi ile başladığını anlatarak, "Olumlu adımlar da olumsuz adımlarda bir kere ile başlar. Bu yüzden bir kereden bir şey olmaz demeyelim, bir kereden çok şey olur diyelim. Hayata bu açıdan bakalım. İnsan bir kere doğar ve bir kere ölür. Merak duygusu, acaba sorusu olumsuz yönde bünyeyi sarsıyor" diye konuştu.
     Konferansın sonunda eğitimcisi ile salona giren 2,5 yaşındaki narkotik köpeği "Lord", iki farklı yere saklanan uyuşturucu maddeyi buldu. Öğrenciler, ilgi gösterdikleri Lord ile fotoğraf çektirdi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Öğrencilere narkotik köpeği ile konferans verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER