Öğrencilerle süt içtiler

Öğrencilerle süt içtiler -Edirne Valisi Sözer: Öğrencilerin tahlillerinde zehirlenmeye veya bakteriyel mikrobik bulguya rastlanmamıştır


EDİRNE (A.A) - Edirne Valisi Gökhan Sözer, Okul Sütü Projesi kapsamında dağıtılan sütten içtikten sonra rahatsızlanan öğrencilerle ilgili olarak, Öğrencilerin tahlillerinde zehirlenmeye veya bakteriyel mikrobik bulguya rastlanmamıştır dedi.
     İsmail Güner İlköğretim Okulunda süt dağıtım törenine katılan Vali Sözer, öğrencilere sütün faydalarını anlattı.
     Süt içmek istemeyen, süte alerjisi olan öğrencilere süt verilmediğini hatırlatan Vali Sözer, Dün Edirnede 26 bin paket süt dağıtıldı. Bir okuldan bazı öğrencilerde mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti oldu. Öğrencilerimiz hastanede yapılan tedavinin ardından taburcu edildi. Öğrencilerin hastanede yapılan tıbbi tahlillerinde herhangi bir zehirlenme olayına veya bakteriyel mikrobik bir bulguya rastlanmamıştır. Fakat dağıtılan sütlerden alınan numuneler gıda tahlil laboratuvarına gönderilmiş, sonuçlar hala gelmemiştir diye konuştu.
     Okul Sütü Projesi kapsamında süt dağıtımına devam edileceğini, projenin çok önemli olduğunu, çocukların sağlıklı gelişmelerine katkıda bulunacağını ifade eden Vali Sözer, öğrencilere süt dağıttı.
     Öğrencilerle Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan ve Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da süt içti.
     (MŞ-BAR-HAN)
<< Önceki Haber Öğrencilerle süt içtiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER