Kimse Yok Mu evi yanan iki

Kimse Yok Mu evi yanan iki aileye yardım eli uzattı


KAYSERİ (A.A) - Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi gönüllüleri, evleri yanan iki aileye yardım eli uzattı.
     Dernekten yapılan açıklamaya göre, elektrik kontağından çıkan yangında evleri yanan Fidan Akpınar ve Afgan Gholam Ali Rezai, Kimse Yok Mu Derneğine yardım başvurusunda bulundu.
     Bunun üzerine harekete geçen dernek gönüllüleri ailelerin evlerinde incelemelerde bulundu.
     İlk olarak komşularının Gazi Osman Paşa Mahallesinde kiraladığı evde 3 çocuğuyla yaşamını sürdüren Fidan Akpınarı ziyaret eden gönüllüler, aileye ev eşyası ve gıda yardımında bulundu.
     Çıkan yangında evlerinin tamamen yandığını ve komşularının yardımıyla ayakta kalmaya çalıştığını söyleyen Fidan Akpınar, Elektrik kontağından çıkan yangında çocuklarımın kitaplarına kadar her şeyimiz yandı. Eşim asgari ücretle çalışıyor. Komşularımızın desteğiyle bir ev tuttuk. Hiç kullanılacak eşyamız yoktu. Zor zamanımızda Kimse Yok Mu Derneği yardıma koştu. Bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum dedi.
     Afganistan-daki şiddet ortamından kaçarak Kayseriye gelen ancak çıkan yangında tüm eşyaları kullanılmaz hale geldiği için zor durumda kalan Gholam Ali Rezai-nin evine giden Kimse Yok Mu gönüllüleri ailenin eksik olan eşyalarını tamamladı.
     Gıda ve giyim yardımı da yapılan Somayyeh Rezai yardımlarından dolayı gönüllülere teşekkür etti.
     Ülkelerindeki kötü koşullardan kaçıp Türkiye-ye geldiklerini söyleyen Rezai, Kayseri-de kiraladığımız ev tamamen kül oldu. Çok zor durumda kaldık. Ancak buradaki hayırseverler bizlere destek oldu. Sizler de desteğinizi esirgemediniz. Çok teşekkür ediyorum diye konuştu.
     (ORC-İÇR)
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu evi yanan iki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER