Öğretmenin tavuk çiftliği

Öğretmenin tavuk çiftliği -Bartında ilkokul öğretmeninin merakla başlayan tavuk besleme hobisi, Malezyadan İngiltereye kadar birçok ülkeden temin edilen türlerle uluslararası bir tavuk çiftliği meydana getirdi -Okul önc


BARTIN (A.A) - Kasım Sakallı - Bartında ilkokul öğretmeninin merakla başlayan tavuk besleme hobisi, Malezyadan İngiltereye kadar birçok ülkeden temin edilen türlerle uluslararası bir tavuk çiftliği meydana getirdi. Okul öncesi ve sonrası ikişer saatini tavuklara ayıran öğretmen, 20 farklı ırktan 200 türde tavuk besliyor.
     Bartında öğretmenlik yapan Cumhur Sargın (47), hayvancılıkla uğraşan ailede büyüdüğü için hayvanlara olan ilgisini hobiye dönüştürdü.
     Kent merkezindeki evinin bahçesinde birkaç tavuk beslemeye başlayan Sargın, internet üzerinden araştırma yaparken tavuk besleme merakı hobi haline geldi.
     İngiltere, Almanya, Malezya, İskoçya, Galler, İrlanda gibi ülkelerin yanı sıra ABDden tavuk besleyen tutkunlarla irtibata geçen Sargın, Türkiyeye gelenlerden istediği yumurta ve civcivlerle kümesindeki çeşitleri artırmaya başladı.
    
     -İnternetten tavuk araştırması-
    
     Cumhur Sargın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanlara olan düşkünlüğünün zamanla hobi haline geldiğini belirterek, evinin 160 metre karelik bahçesinde nadir türlerin yer aldığı ender kümeslerinden birine sahip olduğunu söyledi.
     Yurt dışındaki tavuk türlerine kümesine nasıl kazandırdığını anlatan Sargın, şöyle konuştu:
     İnternet üzerinden bu işi yapan insanlarla temasa geçtim. İlk etapta, ülkemize turist olarak gelen bu kişilerden yumurta istedim ve kendi kümesimde kuluçkaya yatırdım. Ardından sadece bu hobi için kendim yurt dışına gittim ve bulduğum ilginç türlerdeki civcivleri koleksiyonuma dahil ettim. Ülkemizde belki de en nadide türlerin yer aldığı özel bir koleksiyona sahip oldum
    
     -Kümes, dünyadan takip ediliyor-
    
     İnternet sayesinde dünyanın dört bir yanından kümesini takip eden yüzlerce insan olduğunu aktaran Sargın, İnternette sosyal paylaşım sitelerinde hiç tanımadığım insanlar benimle tanışmak istiyor. İngiltere, Almanya, İrlanda, İskoçya, Galler gibi Büyük Britanya ülkeleri bu işe en meraklı ülkeler. Ama Malezyalıların da bu işe ilgileri çok fazla ifadesini kullandı.
     Kümesindeki en orijinal, en özel ırkın Malezya seraması olduğunu vurgulayan Sargın, Küçüklüğü, gururlu tavırları ve göğsünü kabarttığındaki kabadayı duruşuyla diğerlerinden daha fazla ön plana çıkıyor diye konuştu.
    
     -Okulla beraber yürütmeye çalışıyorum-
    
     Tavuk besleme işini okulla beraber yürütmeye çalışırken zorlandığına dikkati çeken Sargın, Bu hobi için sabah en az 2 saat erken kalkmak ve okuldan geldikten sonra da en az bu kadar zaman ayırmak zorunda kalıyorum. Bazen kendime bu kadar yükün altına neden girdim diye sorduğum da oluyor. Ancak onların büyümesi, yumurtlaması ve büyüdüklerinde etrafa verdikleri gürültü yaşadığım bütün zorlukları unutturuyor şeklinde konuştu.
     Bu işten para kazanma düşüncesinin hiç olmadığını kaydeden Sargın, şöyle devam etti:
     Ancak bu hayvanların çok ciddi masrafları oluyor ve bunu karşılamak için yumurtaları ya da çıkan civcivleri satmak zorunda kalabiliyorum. Mesela bu hafta Trabzon ve Aydına 4 tane tavuk gönderdim. Bu çok kötü bir duygu. Ben farkında olmadan onlarla aramda bağ kuruyormuşum ki, sattığım tavukları kümesimde göremediğimde çok üzülüyorum
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Öğretmenin tavuk çiftliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER