Öğretmenlerden kimlik eylemi

Öğretmenlerden kimlik eylemi -24 Kasım Öğretmenler Gününde Aksarayda bir grup öğretmen, protesto amacıyla temsili kimliklerini Milli Eğitim Bakanlığına iade etti


AKSARAY (A.A) - Aksarayda Eğitim-İş üyesi öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Gününde protesto amacıyla temsili kimliklerini yere atarak Milli Eğitim Bakanlığına iade etti.
     Hükümet Meydanında düzenlenen eylemde konuşan Eğitim-Sen Aksaray Şube Başkanı Şevket Köksal, yıllardır duyulmak istenmeyen seslerini duyurmak adına yine meydanlara indiklerini söyledi.
     Eğitimcilerin yılda bir kez hatırlanma yerine sosyal ve özlük sorunlarının halledilmesinin daha önemli olduğunu vurgulayan Köksal, Her 24 Kasımda öğretmenliğin kutsallığından söz edilerek bildik ezber cümlelerin kullanılması, eğitim emekçilerini ciddi anlamda rahatsız etmektedir. Yüz binlerce eğitim emekçisinin sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek için yıllardır adım atmayanların, öğretmenlerin gerçek sorunlarını görmezden gelenlerin hamasi nutuklarını daha fazla dinlemek istemiyoruz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından bazı öğretmenler hazırladıkları temsili öğretmen kimliklerini yere atarak, Milli Eğitim Bakanlığına iade etti.
    
     Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Öğretmenlerden kimlik eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER