OICCnin 3. Dijital Etkileşim Toplantısı Ankarada

OICCnin 3. Dijital Etkileşim Toplantısı Ankarada yapılacak


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2-4 Ekim arasında düzenlenecek İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatının (OICC) 3. Dijital Etkileşim Toplantısına ev sahipliği yapacak.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, OICCnin 2007de Ankarada düzenlenen 11. Genel Kurulunda, İslam başkentleri ve kentlerinin e-belediyeciliğe geçişini teşvik etmek ve gerekli çalışmaları yapmak amacıyla komite kurulması kararı alınmıştı.
     Bu doğrultuda toplantının ilki 2008de Ankarada, ikincisi Tataristan Cumhuriyetinin başkenti Kazanda gerçekleştirilmişti.
     Uluslararası platformda önemli yere sahip olan ve 54 ülkeden 170 üyesi bulunan OICCnin bu yıl üçüncüsü düzenlenen toplantısına da Ankara Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yapacak.
     İslam dünyasını bir araya getirecek toplantı, 2 Ekim Salı günü düzenlenecek törenle başlayacak. Toplantıyla, teknoloji ve üstün nitelikli dijital uygulamaların, İslam coğrafyasındaki belediye hizmetlerine aktarılması ve üyeler arasında etkin bilgi paylaşımına imkan tanınması sağlanacak.
     Dijital Etkileşim Komitesinde, Türkiye, Suudi Arabistan, Mısır, Malezya, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Fas, Sudan ile 3 üniversiteden uzmanlar yer alıyor.
     Öte yandan, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2007de Ankarada düzenlenen OICC Genel Kurulunda teşkilat başkanlığına seçilmiş, 2011 yılına kadar bu görevi sürdürmüştü. Büyükşehir Belediyesi, 2007deki Genel Kurulda, Lefkoşa, Girne ve Magosanın da teşkilatın aktif üyesi kabul edilmesini sağlayarak, KKTCnin İslam dünyasında resmen tanınmasına öncülük etmişti.
    
     Muhabir: Esra Altınmakas
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber OICCnin 3. Dijital Etkileşim Toplantısı Ankarada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER