Oktoberfest Bira Festivali başladı

Oktoberfest Bira Festivali başladı -Antalyada bu yıl 4üncüsü düzenlenen festival kapılarını açtı, ancak basın mensuplarının bira ile fotoğraf çekmelerine izin verilmedi -Basın mensuplarının alkolsüz içeceklerle fotoğraf çektiği


ANTALYA (A.A) - Antalyada bu yıl 4üncüsü düzenlenen Oktoberfest etkinlikleri başladı.
     Cam Piramit Kongre ve Fuar Alanında 3 gün devam edecek festivalin açılışında basın mensuplarının bira ile değil, alkolsüz içeceklerle fotoğraf çekmelerine izin verildi. Ayrıca geçen yıl yapılan bira fıçısının tıpasını tahta balyoz ile patlatma etkinliği de yapılmadı. Etkinliğe Antalya Büyükşehir Belediyesinden de katılım olmadı.
     TURSET yöneticisi ve Oktoberfest organizasyon sorumlusu Özgür Emeklioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Oktoberfestin yabancı ve yerli halkın ilgi gösterdiği uluslararası, keyifli bir etkinlik olduğunu söyledi. Emeklioğlu, festival kapsamında ünlü sanatçı ve müzisyenlerin sahne alacağını anlattı.
     Bir gazetecinin Almanyanın hasat bayramı ve bira festivali olarak bilinen etkinlikte 3 yıldır biralarla fotoğraf çekilirken, bu yıl biralı fotoğraflara sansür uygulanıyor, sebebi nedir- sorusuna Emeklioğlu, Oktoberfestin bazı kesimler tarafından farklı boyutlara çekilmek istendiğini savundu.
     Almanların ve Rusların yoğun olarak geldiği turizm kenti Antalyada farklı bir etkinlik yapma düşüncesiyle Oktoberfesti hayata geçirdiklerini dile getiren Emeklioğlu, Almanyada Oktoberfest, ilgili şehirde bir bira fıçısının patlatılmasıyla açılan ve sonra bu şekilde devam eden bir etkinlik. Biz ise böyle gerçekleştirmek istemedik. Çünkü farklı boyutlara gidiyor dedi.
     Antalyada yaşayanlar ve turistlere yönelik farklı bir etkinlik yapmak istediklerini belirten Emeklioğlu, Oktoberfestin tamamen sosyal amaçlı bir organizasyon olduğunu kaydetti. Oktoberfestin siyasi ve politik bir yapısının olmadığını vurgulayan Emeklioğlu, Dolayısıyla biz organizasyonun sadece keyifli, eğlenceli yönüyle, turizme, esnafa faydalı yönüyle ele alınmasını istiyoruz. Farklı fotoğrafları vermek istemiyoruz diye konuştu.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin festivalin iptal edilmesi yönünde talepte bulunduklarının hatırlatılması üzerine Emeklioğlu, belediye yetkililerinin iptal veya ertelenmesi yönünde talepte bulunduklarını, ancak kendilerinin buna sıcak bakmadıklarını belirten Emeklioğlu, şunları söyledi:
     Terör olaylarından dolayı biz de en az diğer vatandaşlarımız, yurttaşlarımız kadar hassasız, son derece üzüntü duyuyoruz. Fakat uluslararası platformda bu kadar ilgi gören, turistlerin yoğun katılımının gerçekleştiği festival için seyahat acenteleri ile paket anlaşmalar yapıldı. Böyle bir iptalin hem uluslararası hem de ulusal boyutta terör olaylarının ekmeğine yağ süreceğini düşünüyoruz. Bu nedenle festivalin iptal edilmemesi yönünde karar verdik.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Oktoberfest Bira Festivali başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER