OKÜde, 2012

OKÜde, 2012-2013 Akademik Yıl Açılış Töreni


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde (OKÜ), 2012-2013 Akademik Yılı Açılış Töreni düzenlendi.
     OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, üniversite amfisinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, OKÜnün 7 bin öğrenciyle eğitime başladığını söyledi.
     Üniversite bünyesinde akademik, idari ve teknik 250 personelin olduğunu belirten Büyükalaca, şunları kaydetti:
     Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde bu yıl fen-edebiyat, mühendislik, iktisadi ve idari bilimler fakültelerimiz öğrenci kabul etti. Mimarlık, tasarım ve güzel sanatlar fakülteleremiz ve yabancı diller yüksek okulumuz ise yapılanma sürecinde. Osmaniye, Bahçe, Kadirli ve Düziçi meslek yüksek okullarımız ön lisans seviyesinde öğrencilerimizi yetiştiriyor. Üniversitemize artık yeni değil, genç bir üniversite diyoruz. Üniversitemiz bu yıl ilk mezunlarını verecek olan, kendisiyle yaşıt üniversitelerle rekabet edebilir ve ülkemizin pek çok köklü üniversitesiyle aynı kulvarda varlığını sürdürebilecek güce sahip bir üniversitedir.
     Büyükalaca, büyüme stratejisi çerçevesinde, ilahiyat fakültesi ve sağlık yüksek okulu kurulması kararlarının senato tarafından YÖKe sunulduğunu bildirdi.
     Açılış törenine katılan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tufan Buzpınar, yeni YÖK yasa tasarısının temel felsefesini ve ana başlıkları hakkında bilgi verdi.
     Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde (OKÜ), 2012-2013 Akademik Yılının açılış dersini Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Talip Küçükcan verdi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER