OKÜde, Korkut Ata Kültür ve Spor

OKÜde, Korkut Ata Kültür ve Spor Şenliği


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), Korkut Ata Kültür ve Spor Şenliği etkinlikleri, şenlik yürüyüşüyle başladı.
     Rektör Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, yürüyüş öncesinde Devlet Bahçeli Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Büyükalaca, yaptığı konuşmada 3 gün sürecek şenlik kapsamında kültür, sanat ve spor etkinlikleri yapılacağını söyledi.
     Şenliği, öğrenci ve çalışanların kafalarını birazcık boşaltabilmek, onları eğlendirmek ve farklı bir platformda yer almalarını sağlamak için düzenlediklerini ifade eder Büyükalaca, "Eğlenmek entelektüel boyut kazanmak anlamına da gelmektedir. Bu sebeple kültür faaliyetlerine yoğun bir yer verdik. Özellikle öğrencilerimizin düzenlediği spor, sergi, yarışmalar, tiyatro ve müzik dinletilerini önemsiyoruz" dedi.
     Büyükalaca, şenliklere halkın katılımını da önemsediklerini ifade ederek "Şenlikleri sadece üniversite olarak yerleşke içerisinde kutlamak yerine şehrimizin insanınında katılmasını arzuluyoruz. Bu nedenle açılış programımızı il merkezimizde yürüyüşle başlatmak istedik. Bütün halkımızı üniversitemizde düzenlediğimiz etkinliklerimize davet ediyoruz. Elbette ki konumuz sadece eğlence değil. Üniversitemizi ilimize tanıtmak ve halkımıza açmaktır" diye konuştu.
     Daha sonra, Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde Palalı Süleyman Caddesi ve Atatürk Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanına yürüyüş yapıldı.
     Burada, Kadirli Ticaret Meslek Lisesi halk oyunları ekibi gösteri sundu.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber OKÜde, Korkut Ata Kültür ve Spor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER