Okul kantinlerine hijyen düzenlemesi

Okul kantinlerine hijyen düzenlemesi -Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Rüzgar: -Çalışanlar üretim alanı içinde kep, bone, şapka ve maske takmak zorunda olacak. Takı takmayacak. Makyaj, oje gibi bazı güzellik ürünleri çalışanla


ANTALYA (A.A) - Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği ile çalışanların üretim alanı içinde kep, bone, şapka ve maske takmak zorunda olduğunu, ayrıca takı ve makyaja da izin verilmeyeceğini bildirdi.
     İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmelikin Resmi Gazetede yayımlandığını hatırlattı.
     Yönetmeliğin, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerini kapsadığını söyleyen Rüzgar, şöyle konuştu:
     Yönetmeliğe göre bu yerlerde hijyenin sağlanması açısından kolay temizlenir olması gerekiyor. Çalışanlar temiz elbise giyecek ve önlükleri cepsiz olacak. Üretim alanı içinde kep, bone, şapka ve maske takmak zorunda olacak. Takı takmayacak. Makyaj, oje gibi bazı güzellik ürünleri çalışanlar tarafından kullanılamayacak. Hazırlık alanı içinde sakız çiğnenmeyecek. Hastalıklı veya bulaşıcı hastalığı olanların gıda işletmesinde çalışmasına izin verilmeyecek.
     Rüzgar, kurallara uymayanlara gerekli yaptırımları uygulayacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Okul kantinlerine hijyen düzenlemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER