Okul saldırılarına ay

Okul saldırılarına ay-yıldızlı tepki -Nevşehirde, kol kola girerek ay-yıldız figürü oluşturan bir grup öğrenci, okullara ve öğretmenlere yönelik terör saldırılarına tepki gösterdi


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehirde kol kola girerek ay-yıldız figürü oluşturan bir grup öğrenci, okullara ve öğretmenlere yönelik terör saldırılarına tepki gösterdi.
     Özel Kardelen Koleji öğrencilerinden oluşan 450 kişilik grup, okul bahçesinde, okullara ve öğretmenlere yönelik terör saldırılarına tepki göstermek amacıyla kol kola girerek ay-yıldız figürü oluşturdu ve hep birlikte Atatürkün Ne Mutlu Türküm Diyene sözünü tekrarladı.
     Öğrenciler, üzerinde okullarımıza dokunmayın, terörü kınıyoruz, geleceğimize dokunmayın, kardelenler tek yürek, bu kan dursun yazılı pankartlarla da tepkilerini dile getirdiler.
     Öğrenciler adına açıklama yapan Özel Kardelen Koleji Meclis Başkanı Alperen Ertaş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde okullara ve öğretmenlere yapılan saldırılara tepkilerini göstermek amacıyla böyle bir girişimde bulunduklarını belirtti.
     Terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını ifade eden Ertaş, çocukların gelecekleriyle kimsenin oynamaya hakkının olmadığını söyledi.
     Daha güzel ve daha yaşanılabilir bir Türkiye için eğitim haklarımıza, okullarımıza kimse dokunmasın diyen Ertaş, şunları kaydetti:
     Bizler evimizde nasıl rahat uyuyorsak ve nasıl güzel vakit geçirerek okulumuzda eğitimimizi alıyorsak orada yaşayan arkadaşlarımızın da buna hakkı var. Biz öğrenciler olarak okullara yapılan terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Bizlerin geleceğiyle kimse oynamasın. Bizler istiyoruz ki nasıl burada eğitimlerimize devam ediyorsak orada yaşayan, orada okula giden arkadaşlarımız da bizler gibi eğitimlerini alsınlar. Biz bunu istiyoruz. Çünkü hepimiz kardeşiz ve hepimiz aynı ülke topraklarında yaşıyoruz.
    
     Muhabir: Murat Asil / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Okul saldırılarına ay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER