'Okul Sütü' projesinde Aydın ilk sırada

'Okul Sütü' projesinde Aydın ilk sırada

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe ve okul müdürlerini "Okul Sütü" projesi konusunda bilgilendirdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın'ın bu projede en sıkıntısız il olduğunu söyledi. Projede Türkiye'de ilk sırada yer alan Aydın'da 8 bin öğrencinin velisi, çocuklarının okul sütü içmemesi için dilekçe verdi. Öğrencilere, sütle birlikte kuru üzüm de verileceği belirtildi.

Bilgilendirme toplantısına katılan 18 ilçe Milli Eğitim müdürü ve 463 okul müdürüne seslenen İl Mili Eğitim Müdürü Töre, süt içme miktarının geçen yıllarda çok geride olduğunu, bu yıl ise ciddi artışlar kaydedildiğini söyledi. 2014 verilerine göre Türkiye süt içme miktarında dünyada 21. sıradan 15. sıraya yükseldiğini belirterek, "Türkiye bir yıl önce süt tüketiminde 21. sıradayken bu sene 15. sıraya yükseldik. Bundan da dengeli ve sağlıklı beslenmenin Türkiye'de ele alındığı ve her geçen gün sahiplenildiği anlaşılıyor. Süt tüketimi, ülkemizde kişi başına 26 litre oldu. Bundan önceki yıllarda 11 litreydi. Dünya ortalamasının halen gerisindeyiz. Bizim dört katımız süt tüketen ülkeler var. Süt tüketimimizi arttırmalıyız. Bilinçli ve dengeli beslenmeyi yeni yetişen nesle aktararak, okul öncesinden itibaren bunu çocuklarımıza aşılamalıyız. Öğretmenlerimiz ve okullarımız, bu projemize sahip çıkıyorlar. Bu konuda daha ileri giderek süt tüketimini arttırmalı, çocuklarımızı ve aileleri bilinçlendirmeliyiz." dedi.

Aydın'da 2013-2014 döneminde 469 okulda 58 bin 788 öğrencinin "Okul Sütü" projesine katıldığını, bu yıl ise sayının 446 okul ve 61 bin 507 öğrenci olduğunu belirten İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Demirci ise anasınıfları dahil pazartesi, çarşamba ve perşembe günleri süt dağıtılacağını söyledi. Projeyle ilgili olarak ilçe Milli Eğitim ve okul müdürlerine Şube Müdürü Demirci, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden veteriner hekim Mehtap Çetintürk ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden gıda mühendisi Bülent Adalı tarafından bilgi verildi. Ayrıca toplantıdan önce öğrencilere verilecek sütlerden ikram edildi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Okul Sütü' projesinde Aydın ilk sırada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER