Okulda boya üretimi

Okulda boya üretimi


MERSİN (A.A) - Tarsus Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde iç ve dış boya üretimine başlandı.
     Ahmet Ali Özkan, Mustafa Mahir Kottaş, Adem Zümber ve Özkay Öz adındaki Kimya bölümü öğretmenleri ve 4 öğrenciden oluşan ekiple, günde 1.5 ton boya üretimi yapılıyor.
     Okul Müdürü Erhan Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, talep gelmesi halinde üretim kapasitesini arttırma olanaklarının bulunduğunu belirterek, her renk boya üretimi yapabilecek durumda olduklarını söyledi.
     Piyasada satılan en kaliteli boya seviyesinde boya üretimi yaptıklarını ve fiyatlarının da piyasa fiyatlarından en az yüzde 30 ucuz olduğunu ifade eden Bozkurt, yörede boya üretimi yapılan tesis bulunmadığını ifade etti.
     Bozkurt, yaz tatili nedeniyle çok sayıda okulun iç ve dış bakım, onarım onarım çalışması yaptığını, okulların boya ihtiyaçlarının kendi ürettikleri boyayla karşılandığını dile getirerek, boya üretiminde kullandıkları ve piyasa değeri 10 bin lira olan makineyi da kendi okullarında 2 bin liraya mal ettiklerini kaydetti.
     Kamu ve özel sektörden boya talebi gelmesini beklediklerini anlatan Bozkurt, Okulumuzun Kimya Bölümünde sıvı sabun ve deterjan üretimi de yapıyoruz. Alt yapıda kendimizi en iyi şekilde geliştirmek istiyoruz. Boya atölyemizde slikonlu iç ve dış cephe, tavan boyası, likit su yalıtım malzemesi olan sutut üretimi yapıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Okulda boya üretimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER