Okullar hayat oldu

Okullar hayat oldu -Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında başlatılan kurslarda, ev hanımları meslek edinip ev ekonomilerine katkı yapmanın yanında sosyal hayata aktif şekilde katılma imkanı buluyor -Kursiyer Hülya Çınar:


KASTAMONU (A.A) - Mehmet Tuğcu - Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında başlatılan kurslarda, ev hanımları meslek edinip ev ekonomilerine katkı yapmanın yanında sosyal hayata aktif şekilde katılma imkanı buluyor.
     Kastamonunun Taşköprü ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan 101 çeşit kursta, 906sı erkek, bin 282si kadın olmak üzere toplam 2 bin 188 kursiyer eğitim görüyor.
     Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği meslek kurslarında pastacılık, aşçı yardımcılığı, İngilizce, Arapça, Kuran-ı Kerim ve tecvit, giyim tekstili, makine nakışı, mutfak ve banyo tekstili, makrame, örgü yapma, şiş örgü, tel kırma, takı tasarım, resim, ebru, Türk halk oyunları, gitar, saz, güreş ve voleybol yer alıyor.
    
     -Beşikten mezara eğitim-
    
     Taşköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, örgün eğitimden çıkmış veya örgün eğitimin belli bir kademesindeki kursiyerlere bilgi ve kültür aktarmayı amaçladıklarını söyleyerek, Halk eğitimi beşikten mezara kadar yapılan bir süreçtir. Halk eğitimi temelde örgün eğitim verilemeyen veya örgün eğitimden sonra bilim ve teknolojide yapılan değişiklikleri örgün eğitim verilemeyen kursiyerlerimize bunları aktarmaktır diye konuştu.
     Aşçı yardımcılığı kursu usta öğreticisi Oğuz Alkın kurslarında Türk ve dünya mutfaklarından yemekleri öğrettiklerini söyledi.
     Pastacılık kursu usta öğreticisi A. Cemile Vural da Amacımız 18 kursiyere evde kendilerine pastane görünümünde ama ev ortamında pastalar yapmayı öğretmek. İleride buradan aldıkları eğitimle çok rahat bir pastanenin mutfağında çalışabilirler dedi.
     Kuaförlük kursu öğreticisi Şeyda Karakavak ise birtakım sebeplerle okuyamamış veya meslek sahibi olamamış ev hanımlarına kuaförlük mesleğini öğrettiklerini ve kursiyerlerinin ileride bu meslekten ekmek yiyeceklerine inandığını kaydetti.
     Kadın giyim ve ev tekstili usta öğreticisi Selman Türkmen ise bayanların kurslarına olan ilgisinden oldukça memnun olduklarını belirterek, evde oturan kadınların kurslarına gelerek hem arkadaşlarıyla beraber güzel vakit geçirdiğini hem de evde kullanmadıkları malzemeleri atmayarak geri dönüşüm sağladıklarını ve bu malzemelerden çeşitli ürünler ortaya çıkardıklarını dile getirdi.
     Yöresel giysiler yapmaya gayret gösterdiklerini belirten Türkmen, amaçlarının evde oturan kadınları sosyal hayata hem daha fazla katabilmek hem de bayanların ev ekonomilerine katkı sağlayabilecekleri seviyeye getirmek olduğunu kaydetti.
    
     -Şükran Mutlu iki kızıyla kursa katıldı-
    
     Kadın giyim ve ev tekstili kursiyerlerinden 55 yaşındaki Şükran Mutlu da kızları Nagehan ve Nurhan ile kursa katıldığını ifade ederek, hem güzel vakit geçirdiklerini hem de kızlarının çeyizi için kurstan faydalandıklarını dile getirdi.
     Başka bir kursiyer Hülya Çınar ise Daha önce evimizde gün yaparken, şimdi meslek sahibi adayı olduk. Ben ve arkadaşlarım, sosyal hayatta daha fazla yer almaya başladık ve oldukça mutluyuz dedi.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER