Okullar ilk ders ziline hazır

Okullar ilk ders ziline hazır -Yaklaşık 700 bin öğrencinin pazartesi günü ders başı yapacağı İzmirdeki okullar, yaz tatili boyunca yeni eğitim öğretim yılına hazırlandı -Binden fazla yeni derslik yapılan kentteki okulların ba


İZMİR (A.A) - Halil Şahin - Yaz tatili boyunca yeni eğitim öğretim yılına hazırlanan okullar, pazartesi günü ilk ders ziliyle kapılarını yaklaşık 700 bin öğrenciye açacak.
     İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni eğitim öğretim yılı için yaz tatili boyunca hazırlandıklarını, planlamalarını başarıyla hayata geçirdiklerini söyledi.
     Eğitime başlama yaşının 66 aya indirilmesi nedeniyle bu yıl ilkokul 1. sınıf öğrenci sayısında artış olduğunu belirten Bardakçı, önceki yıllarda ortalama 52-53 bin civarında olan 1. sınıf öğrencisi sayısının bu yıl 65 bin civarında olduğunu, ancak yapılan planlamalar sayesinde bu artıştan kaynaklı bir olumsuzluk yaşamayacaklarını dile getirdi.
     Bardakcı, İzmire bu yıl bin 58 yeni derslik kazandırıldığını ve bunların büyük kısmının 1. sınıf öğrencileri için ayrıldığına işaret ederek, Dersliklerimizdeki öğrenci sayısı çok yüksek olmayacak. Şu anda derslik başına düşen öğrenci sayımız 22 civarında dedi.
     Yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında derslik yapımının yanı sıra mevcut dersliklerin ve okulların fiziki koşullarının da iyileştirildiğini kaydeden Bardakcı, bakım ve onarım için 30 milyon lira harcandığını, ayrıca bulunduğu bölgede doğalgaz hattı bulunan tüm okulların ısınma sistemlerinin dönüşümü için de harekete geçtiklerini ifade etti.
     Bardakcı, 280 okulda başlatılan doğalgaz dönüşüm çalışmalarının 135inin tamamlandığını söyledi.
    
     -Uyum sürecinde velilerden destek bekliyoruz-
    
     Bardakcı, depreme dayanıksız okul binaları ile ilgili de çalışmaların sürdüğünü belirterek, 2011-2012 eğitim öğretim yılının yarı yıl tatilinde 19 okulun yıkım kararını almış ve okulları boşaltmıştık. Yıkılan okulların yerine yapılan yeni binalarda çalışmalar devam ediyor. Bir kısmı yeni öğretim yılının ikinci yarısı başlangıcına yetişecek diye konuştu.
     FATİH Projesi kapsamında okullara akıllı tahtaların yerleştirildiğini hatırlatan Bardakcı, Bu konuda planlamanın önündeyiz. Yeni yıla 140 civarında okulda akıllı tahtayla başlamayı düşünüyorduk, şu anda sayı 169 okulda 6 bin akıllı tahtaya ulaştı dedi.
     Bardakcı, tüm çabalarının, öğrencilerin sorunsuz bir şekilde eğitim almaları olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
     Hazırlıklar nedeniyle yaz boyunca izin yapmadım. Okullarımızın yanı sıra seminerlerle öğretmenlerimizi de yeni yıla hazırladık. Okula yeni başlayan öğrencilerimiz evine geliyormuş gibi gelsin istiyoruz. Öğretmenlerimiz güleryüzlü. Çocuklarımızın okula uyumu sürecinde velilerin de desteğini bekliyoruz. 10 Eylülde başlayan uyum programından çok olumlu tepkiler aldık. Velilerimiz çok memnun. Bu bizi de mutlu etti.
    
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Okullar ilk ders ziline hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER