Okullardaki süt dağıtımı

Okullardaki süt dağıtımı -Kastamonuda dağıtılan sütten rahatsızlanan 15 öğrencinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Cumhuriyet İlköğretim Okulunda dün dağıtılan sütleri içen 15 öğrencinin, hastaneye kaldırıldığı bildirildi.
     Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, dün Cumhuriyet İlköğretim Okulunda Okul Sütü Projesi kapsamında dağıtılan sütten içen 3. sınıftan 7, 4. sınıftan 4 ve 5. sınıftan 4 olmak üzere toplam 15 öğrencinin daha sonra rahatsızlandığını ve Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Bölümüne kaldırıldığını belirtti.
     Kendisinin ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yılmazın okula ve hastaneye giderek çocukların durumlarıyla ilgili detaylı bilgiler aldığını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti.
     Hastaneye kaldırılan çocuklarımızın yapılan muayenelerinde gıda zehirlenmesi olmadığı, sütte bulunan laktoza (süt şekeri) karşı duyulan reaksiyon belirtisi olduğu, hatta çocukların birbirinden de etkilenmiş olabileceği doktorlar tarafından ifade edilmiştir. Öğrencilerimiz tedavileri sonrası taburcu edilmişlerdir. Ayrıca, öğrencilerin okulunda yaptığımız görüşmelerde, rahatsızlanan çocukların büyük bir bölümünün yaşamlarında çok az süt içtikleri anlaşılmıştır.
     Süt, vücudumuza yararı tartışılmayan bir gıdadır. Sütün yararları düşünüldüğünde yaşanan küçük çaplı bazı olumsuzluklar nedeniyle çocuklarımızı süt içmekten mahrum bırakmamız son derece yanlış bir davranış olur.
     (İS-SÖ-İU)
<< Önceki Haber Okullardaki süt dağıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER