Okulunun kütüphanesine bilgisayarını bağışladı

Okulunun kütüphanesine bilgisayarını bağışladı -Şırnakta bir ortaokul öğrencisi, arkadaşlarının da yararlanması için bilgisayarını okul kütüphanesine hibe etti


ŞIRNAK (A.A) - Mehmet Demirhan - Silopi ilçesinde, ortaokul öğrencisi Doğan Özkan, evde kullandığı bilgisayarını eğitim gördüğü okulun kütüphanesine bağışladı.
     İlçedeki Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever Ortaokulunda okuyan 8. sınıf öğrencisi Özkan, yaklaşık 3 ay önce okulun öğretmenlerinden Aydın Vuralın sosyal medyada açtığı kampanya ile oluşturulan kütüphanede bilgisayar olmadığını ve arkadaşlarının bu eksikliği paylaştığını gördü.
     Bunun üzerine evde kullandığı bilgisayarı kütüphaneye bağışlamaya karar veren ve kararını ailesiyle paylaşan Doğan Özkan, evdekilerin de onayını alınca bilgisayarını kütüphane sorumlusu Vurala teslim etti.
     Özkan, AA muhabirine, daha önce okulunda kütüphane bulunmadığını, öğretmeni Vuralın girişimiyle güzel bir kütüphaneye kavuşmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.
     Ancak kütüphanede bilgisayar olmadığı için sevinçlerinin yarım kaldığını anlatan Özkan, "Bilgisayar eksikliğini görünce evimizde kardeşlerimle kullandığım masa üstü bilgisayarımızı kütüphaneye bağışlamaya karar verdik. Önerimizi ailemize sunduk. Onlar da kabul ettiler. Ben de bilgisayarımı kütüphane sorumlusu öğretmenimiz Aydın Vurala teslim ettim. Paylaşmayı çok seviyorum. Arkadaşlarımın ne zaman bir eksiği olursa ben her zaman yardımcı oluyorum" dedi.
     Doğan Özkan, artık ihtiyacı olduğunda bilgisayarı kütüphanede kullandığı gibi diğer öğrencilerin de kullandığını görmekten mutlu olduğunu dile getirdi.
     Öğretmen Aydın Vural ise kütüphaneyi sosyal medya aracılığı ile kurduklarını, öğrencileri Özkanın da başarılı ve kitap okumayı çok seven bir genç olduğunu ifade etti.
     Öğrencisinin, bilgisayarını arkadaşlarının yararlanması için bağışlamasının örnek bir davranış olduğunu belirten Vural, "Doğan, derslerinde başarılı ve arkadaşları arasında da çok sevilen bir öğrencimizdir. Örnek davranışından dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Okulunun kütüphanesine bilgisayarını bağışladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER