Okumak isteyen engel tanımıyor

Okumak isteyen engel tanımıyor -Artvinde görme engelli 44 yaşındaki Süheyla Köse YGS heyecanı yaşadı


ARTVİN (A.A) - Artvinde 44 yaşındaki görme engelli Süheyla Köse, YGS heyecanı yaşadı.
     Ardanuç ilçesinde oturan ve sınava girdiği Anadolu İmam Hatip Lisesine babası Latif Kösenin yardımıyla gelen Süheyla Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yıldır YGSye hazırlandığını söyledi.
     Görme engelli olduğu ve çeşitli nedenlerden dolayı okula zamanında gidemediğini anlatan Köse, Sonraki yıllarda okumaya karar verdim. İlkokula 36 yaşında başladım. Ortaokulu ve liseyi, ağabeyim ve babamın yardımıyla bitirdim. Bugün de YGSye girdim. Çok heyecanlıydım, inşallah sınavı kazanacağımı düşünüyorum diye konuştu.
     Ortaokul sınavlarına babasının yardımıyla hazırlandığını belirten Köse, şöyle devam etti:
     Babam, ders kitaplarımı okudu, ben dinledim. Ağabeyimin de çok yardımı oldu. Babam ve ağabeyim, bana okuma ve kitap sevgisini aşıladılar. YGS için de manevi destek oldular. Sesli kitaplardan ve CDlerden ders çalıştım. Çözümlü testleri babamın yapması mümkün değildi, ama buna rağmen her zaman yardımcı oldu. Allah, ailemden razı olsun. Okuduğum ve bugünlere geldiğim için çok mutluyum.
     Köse, üniversitede iletişim veya halkla ilişkiler eğitimi almak istediğini vurguladı.
     Baba Latif Köse ise ikisi görme engelli beş çocuğu olduğunu belirterek, eşinin vefatının ardından görme engelli çocuklarıyla yaşadığını söyledi.
     Köse, babasının kendisini okutamadığını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Bizim zamanımızda imkanlar kısıtlıydı. Ben okuyamadığım için, aralarında görme engelli kızım başta olmak üzere bütün çocuklarımı okutmak istedim. Çocuklarıma, yeter ki sizler okuyun, tarlamı satar sizleri okuturum. Ne zaman iş sahibi olursanız, o zaman tarla da ev de alabilirsiniz dedim. Şükrolsun çocuklarım okudu. Kızımın başarılı olacağına inanıyorum, ona güveniyorum. Sınava sanki ben girmiş gibi heyecanlıyım. Kızımın başarısı, benim başarım olacak.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu / Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Okumak isteyen engel tanımıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER